Lotta ja Nelli Kalske siirtyvät Klubiin

HJK on tehnyt kaudet 2023–2024 kattavat pelaajasopimukset Lotta ja Nelli Kalskeen kanssa.

Lotta ja Nelli Kalske - HJK Helsinki
Lotta ja Nelli Kalske

Espoon Palloseuran kasvatit siirtyvät Klubiin kaksivuotisilla sopimuksilla. Kaksoset (s. 2005) ovat edenneet urallaan hyvin samassa tahdissa ja siirto Klubiin on kummallekin paikka tavoitella liigadebyyttiä.

Sekä laitapuolustaja Nelli Kalske että hyökkäyspään monipuolinen pelaaja Lotta Kalske lukeutuvat ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin ja esiintyivät vahvasti U17-maajoukkueen EM-turnauksessa. Nelli Kalske on myös juuri nimetty mukaan U18-tyttöjen marraskuun lopun maajoukkueleirille.

– Pyrimme kiinnittämään seuraan ikäluokkansa lupaavimpia nuoria pelaajia. Näemme heissä vahvaa potentiaalia ja haluamme kasvattaa heitä HJK:ssa myös yhden kauden perspektiiviä pidempiaikaisesti. Kalskeet kuuluvat ehdottomasti tähän kategoriaan, päävalmentaja Arttu Heinonen avaa ja jatkaa:  

– He ovat molemmat omilla pelipaikoillaan todella lupaavia pelaajia. Taitavia, ennakkoluulottomia ja selvästi työnteon kulttuurin sisäistäneitä. Lotta tuo jengiimme nopeutta ja viimeistelykykyä. Hän on todella taitava pallon kanssa, pystyy ohittamaan vastustajan monipuolisesti ja prässäämään tehokkaasti. Nelli puolestaan on todella vahva 1v1-puolustuksessa, vaikea ohitettava ja pystyy tuomaan palloa myös ylös monipuolisesti.

Molemmat Kalskeet pelasivat EPS:ssä suuressa roolissa ja kohtasivat myös Klubin viime talven Suomen Cupissa. Tulevalla kaudella lähdetään jahtaamaan liigaminuutteja.

– Haluan kehittyä mahdollisimman paljon, jonka mahdollista Klubissa laadukas arki ja hyvät pelaajat ympärillä. Odotan ensi kaudelta kovatempoisia pelejä ja ensimmäisiä liigapelejäni ja onnistumisia niissä. Ensimmäiset treenit jännittivät, mutta treeneissä oli hyvä fiilis ja tempo, joukkueen kanssa jo täysipainoisesti treenaava Nelli Kalske kertoo.

– Myös minä siirryin Klubiin, koska näin sen parhaaksi paikaksi kehittyä pelaajana ja treenata laadukkaassa ympäristössä. Treenit ovat näyttäneet todella laadukkailta ja odotan todella paljon pääseväni itsekin treenaamaan täyspainotteisesti, pienestä loukkaantumisesta kärsinyt Lotta Kalske lisää omasta puolestaan.

Tervetuloa Klubiin Lotta ja Nelli!