Lotta Lindström siirtyy Englantiin

HJK:n Lotta Lindström siirtyy pitkällä sopimuksella englantilaisen London City Lionessesin riveihin. Klubi saa siirrosta merkittävän siirtokorvauksen.

19-vuotias Lotta Lindström on Hyvinkään Palloseuran kasvatti, joka siirtyi HJK:n riveihin marraskuussa 2022. Polvivamma piti hänet sivussa kauden 2022 peleistä HFA:n riveissä, mutta liigakausi 2023 oli menestys Klubin riveissä. Lindström teki Kansallisessa Liigassa 17 maalia ja voitti sarjan maalipörssin. Captain´s Ball -gaalassa hänet palkittiin myös vuoden tulokkaana sekä vuoden hyökkääjänä. Hän nousi loppuvuodesta myös Suomen A-maajoukkueeseen.

London City Lionesses pelaa Englannin toiseksi korkeimmalla tasolla. Seura panostaa isosti tulevaisuuteen ja tavoitteena on nousu Superliigaan tulevina vuosina. Lindströmin sopimus on kestoltaan 3,5 vuotta.

– Ulkomailla ammatiksi pelaaminen on ollut minun iso unelmani ja tavoitteeni pienestä lähtien. Olen todella innoissani nyt lähdössä toteuttamaan tätä unelmaa Englantiin. Olen saanut tosi hyvän kuvan seuran tavoitteista tuleville vuosille ja se oli yksi iso syy, minkä takia päädyin tähän vaihtoehtoon, Lindström kertoo.

– Sain viime kaudesta tosi paljon irti ja kehityin pelaajana monella eri osa-alueella. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin en vuosi sitten kuvitellut, että olisin nyt lähdössä ulkomaille pelaamaan huippuseuraan. Se kertoo paljon siitä, mitä Klubissa tapahtui, Lindström jatkaa.

Lindström jakaa kiitosta myös koko HJK-yhteisölle.

– Nautin joka hetkestä kentällä ja iso syy oli meidän huikea joukkue. Sain elinikäisiä ystäviä ja pääsin kokemaan hienoja asioita, jotka muista pitkään. Lisäksi iso kiitos valmennukselle ja muulle staffille. Joukkueen ja pelaajien eteen tehtiin paljon töitä ja se näkyi niin joukkueen kuin myös yksilöiden kehityksessä. Kiitos HJK ja kiitos myös kannattajillemme, maalitykki kiittelee.

Päävalmentaja Arttu Heinonen on iloinen Lindströmin puolesta.

– Totta kai olemme varmasti kaikki iloisia Lotan puolesta ja samalla kiitollisia hänen upeista suorituksistaan Klubissa. Lotta ottaa nyt ansaitun stepin eteenpäin ja menestyy varmasti uudessa ympäristössä, Heinonen toteaa.

Lindström siirtyi Klubiin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus olisi kattanut myös kauden 2024. Näin olleen London City Lionesses maksaa HJK:lle siirtokorvauksen.

– Tuntuva siirtokorvaus on osoitus taas siitä, että naisten jalkapallossa rahaa liikkuu koko ajan enemmän ja enemmän. Se antaa myös meille uskoa ja pohjaa tulevaisuuteen entistä enemmän. Kun isoissa maissa on rahaa enemmän, niin se myös valuu mm. pelaajasiirtojen myötä Suomeen, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius toteaa.

– Lotta on tehnyt valtavan työn saavuttaakseen tavoitteitaan. Onnittelut Lotalle ja hänen taustajoukoilleen. Kova työ palkitaan aina, ja toivottavasti tämäkin siirto antaa uskoa nuorille pelaajille, että kaikki on mahdollista. Ja myös HyPS:ssä kannattaa olla ylpeä ja iloinen tästä Lotan urapolusta. Hieno esimerkki monelle nuorelle, Sarelius lisää.

Klubista maailmalle

HJK:sta on viime vuosien aikana siirtynyt lukuisia pelaajia ulkomaille, jotka nyt luovat hienoa kv-uraa. Eveliina Summanen (2018), Jutta Rantala (2019), Anna Koivunen (2020), Katariina Kosola (2021), Nea Lehtola (2022), Oona Sevenius (2023), Joanna Tynnilä (2023) ja nyt siis Lindström.

– Summanen ja Rantala pelaavat Englannin Superliigassa, Kosola ja Tynnilä Mestarien Liigan puolivälierissä, Koivunen ja Lehtola isoissa rooleissa seuroissaan, Sevenius Italian Seriea A:ssa ja niin edelleen. Voi siis sanoa, että HJK toimii hyvänä ponnahduslautana Euroopan isommille kentille, Sarelius sanoo.

– Meillä on seurassa tällä hetkellä edelleen useampi pelaaja, jotka tulevat luomaan hienon kansainvälisen uran. On tärkeää, että pystymme tekemään nuorten pelaajien kanssa pidempiä sopimuksia, jotta voimme siirtokorvausten avulla entistä paremmin kehittää pelaajiemme arkea ja seuran toimintaa.

Siirrot eteenpäin isommilla areenoille ovat aina tietenkin upeita asioita, mutta se ei poista HJK:n tavoitteita menestyä.

– Nämä eivät poissulje toisiaan mitenkään. Meillä on ollut jo vuosia loistavasti toimiva tyttöjen akatemiapolku, josta on tulossa varmasti uusia tynnilöitä ja lindströmejä. Tämä työ nuorten pelaajien kanssa korostuu entisestään ja antaa meille pohjan koko toiminnalle. Ja sen lisäksi joka vuosi haluamme meille pelaajia, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä täysillä likoon tavoitellakseen menestystä HJK:ssa, Sarelius linjaa.

Lotta Lindstöm on loistava esimerkki tällaisesta pelaajasta. Ahkeran työskentelyn tuloksena hän pääsee nyt toteuttamaan unelmaansa ulkomailla pelaamisesta London City Lionessesin riveissä.

Onnea Lontoon valloitukseen, Lotta!