Lotta Lindström – takaisin pelissä

Lotta Lindström nousi Hyvinkään Palloseurasta HFA Märskyyn, tottui uuteen aiempaa kovempaan harjoitustempoon ja rakensi polkua kohti jalkapalloammattilaisuutta. Yllättävä loukkaantuminen johti kuitenkin lähes vuoden taukoon, mutta nyt Lindström on takaisin ja hakee liigadebyyttiään.

Lotta Lindström - HJK Helsinki

– Isäni pelasi jalkapalloa ja olin jo ihan pienestä pitäen kentällä isän mukana. HyPS:n toiminnassa aloitin itse 4-vuotiaana ja joukkueessa heti kun se perustettiin. Isä jatkoi mukana kentällä, myös oman joukkueeni valmentajana, Lotta Lindström muistelee lajiin rakastumistaan.

– Oikeastaan tiesin jo ala-asteen loppupuolella, että haluan jalkapallosta vähän enemmän kuin vain harrastuksen ja päätin jo aikaisin, että haluan Märskyyn lukioon. Sain HyPs:ta tähän todella hyvät lähtökohdat, vaikka kukaan ei ehkä lähtökohtaisesti ajatellut, että täältä pieneltä paikkakunnalta lähdetään tavoittelemaan huippua.

Päättäväisen Lindströmin suunnitelmat kävivät toteen ja uuden lukion myötä joukkueeksi vaihtui HFA Märsky. Samalla treenimäärät ja harjoitusten tempo nousivat, mikä vain vahvisti jalkapallounelmia. U19-maajoukkueeseenkin nimetyn Lindströmin lupaava kehitys sai kuitenkin hidasteen.

– Se oli ihan joulukuun viimeisiä treenejä, jossa aloiteltiin uutta pre-seasonia. Loppupelissä prässätessä polvi hajosi niin, että edessä oli leikkaus ja lähes 11 kuukauden kuntoutus, Lindström muistelee.

– Kuntoutus oli etenkin henkisesti aika raskasta. Mutta ei siinä auttanut kuin ajatella, että olen joka päivä lähempänä pelaamaan pääsemistä. Piti olla iloinen pienistä onnistumisista, siitä että tällä viikolla voi tehdä suunnanmuutoksia tai syötellä.

Normaaleihin joukkuetreeneihin Lindström palasi marraskuussa. Pitkään joukkuetreeneistä poissa olleelle paluun yhteydessä on ollut paljon uutta.

– Klubissa on niin paljon kovempi tempo ja etenkin kun ei ole pelannut pitkään aikaan, on saanut totutella että aivan, tätähän tämä jalkapallo olikin. Täytyy keskittyä ensin perussuorituksiin ja muistaa omat vahvuudet ja hakea niistä onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta.

Vahvuuksia tältä liigadebyyttiään hakevalta 18-vuotiaalta löytyy. Nopea hyökkääjä tuo joukkueeseen vahvuutta etenkin hyökkäyspään 1v1-tilateissa ja viimeistelyssä.

– Takaisin joukkuetreeneissä ja Klubissa olen ollut iloinen ihan siitä, että saa pelata normaalisti eikä tarvitse enää varoa ja miettiä. Totta kai välillä tulee vielä loppuepeleissä flashbackeja, että ai niin, näin se polvi meni. Toisaalta pitää kuitenkin hakea juuri niitä tilanteita, että pääsisi siitä ajatuksesta irti.

Lindströmin otteita voit seurata talven harjoituspelien lisäksi 5.2. alkavassa Kansallisessa Cupissa. Kansallisen Liigan otteluohjelma puolestaan julkaistaan 31.1. Voit varmistaa paikkasi katsomossa jo nyt HJK:n kausikortilla.