Maaria Roth Klubissa myös 2024

HJK ja Maaria Roth ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen kaudelle 2024.

Maaria Roth - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

26-vuotias puolustaja Maaria Roth on pelannut Helsingin Jalkapalloklubissa kaudesta 2018 lähtien. Roth oli poissa pelikentiltä kauden 2022, mutta teki upean paluun kaudelle 2023. Ennen Klubiin siirtymistä hän edusti Ilvestä kolmen liigakauden ajan.

Viime kaudella Roth oli yksi joukkueen avainpelaajista ja esiintyi avauskokoonpanossa 16 kertaa Kansallisessa Liigassa. Klubissa Roth on pelannut yhteensä 89 liigaottelua ja onnistunut maalinteossa viisi kertaa.

Roth sekä päävalmentaja Arttu Heinonen ovat olleet tyytyväisiä Rothin suoritukseen vuoden tauon jälkeen.

– Oma peli kulki hyvin siihen nähden, että pidin taukoa pelaamisesta. Nyt on entistä enemmän nälkää kehittyä pelaajana, ja Klubi on siihen loistava paikka. Uskon, että ensi kaudella olemme entistä kovempi joukkue ja pelaamme kokonaisuudessaan tasaisemman kauden, joka johtaa kirkkaimpiin mitaleihin, Roth painottaa.

– “Mara” pääsi tauon jälkeen todella nopeasti joukkueeseen ja pelaamiseen sisälle. Olen todella tyytyväinen, että Mara jatkaa meillä ensi kaudella ja on valmiina kehittymään lisää. Mara on hyvä johtaja omalla kokemuksella ja esimerkillään, tekee hommat täysillä, sekä tuo joukkueen pelaamiseen varmuutta. Maran työnteko näkyy myös kentällä haluna voittaa jokainen kaksinkamppailu, ja hän tuo joukkuueen  treeneihin myös tiettyä kilpailullisuutta, Heinonen kertoo.