Makea revanssi keskisuomalaisista

Kansallinen Liiga päättyi voitosta huolimatta 4. sijaan.

HJK sai jo 3. minuutilla lähes varmalta näyttäneen maalipaikan, Pauliina Tähtinen venyi kuitenkin huikeaan spagaattitorjuntaan. Tämän jälkeen Nea Lehtolan antama kulmapotku meinasi leijalla suoraan maaliin, mutta Tähtinen sai tipattua pallon yli maalin.

Ottelunkuva oli selvä: kotijoukkue piti palloa ja keskisuomalaiset kyttäsivät omaa iskun paikkaansa. Klubi sortui ajoittain pallollisena liian vaikeisiin suorituksiin. JyPK:n paras maalitekopaikka siunaantui 20. minuutin kohdalla, mutta Henna Honkanen laukoi läheltä yli.

Maalinteon Bolt Arenalla aloitti Klubi. Puolustaja Ella Pesonen lähetti pitkän pallon, joka pamahti ylärimaan. Hyökkääjä Ria Karjalainen oli kärppänä paikalla ja puski rimasta kimmoneen pallon maaliin. Näin ollen Karjalainen maalasi heti Kansallisen Liigan debyyttiottelussan.

Kotijoukkue selvisi ottelun 37. minuutilla säikähdyksellä, kun Niia Salmisen sijoituslaukaus kimposi tolpasta takaisin kentälle. HJK lisäsi johtoasemaansa hetken ennen ensimmäisen jakson loppua. Nea Lehtola haastoi, leikkasi keskelle ja laukoi vastustamattoman pommin ohi Tähtisen.

HJK aloitti myös toisen jakson terävästi ja sai heti kulmapotkun hankittua. Anna Koivunen nappasi ottelun 60. minuutilla todella tärkeän torjunnan, kun nopeaan hyökkäykseen päässyt JyPK ylläti Klubipuolustuksen. Kotijoukkue lisäsi kuitenkin 69. minuutilla johtoaan vapaapotkusta. Erikoistilannespesialistien kynästä lähtöisin oleva tilanne pomppi Lehtolan vedosta suoraan maaliin asti.

– Olen iloinen siitä, että pystyimme vielä tiiviin pelijakson päätteeksi hyvään esitykseen. Hyökkäsimme monipuolisesti ja JyPK oli vaarallinen ennakkoon tiedetyissä tilanteissa. Hallitsimme isossa kuvassa peliä, vaikka olimme hetkittäin toki ongelmissa vierailijoiden kanssa. Olen iloinen ja ylpeä, että teimme sen mitä oli tässä kohtaa vielä tehtävissä, perkasi päävalmentaja Jonne Kunnas.

HJK – JyPK 3-0 (2-0)
24. Ria Karjalainen
39. Nea Lehtola
69. Nea Lehtola

Avauskokoonpano:
Anna Koivunen
Maaria Roth
Ella Pesonen
Nea Lehtola
Kristina O’Donnell (63. Mimmi Nurmela)
Annika Huhta (77. Emmaliina Tulkki)
Essi Sainio
Linda Ruutu (C)
Katariina Kosola (87. Tessa Rinkinen)
Ria Karjalainen (77. Hanna Ruohomaa)
Alexa Jenas (45. Eveliina Parikka)

Vaihtopelaajat: Karina Kork ja Ella Burton