Malaska luottavaisin mielin Suomen Cup-taisteluun

Suomen Cup jatkuu keskiviikkona puolivälierien muodossa. Kierros on koko kilpailun neljäs, HJK:lle kolmas. Voittajalle on luvassa paikka kisan neljän parhaan joukkoon. Tiistaina pelataan yksi puolivärierä-ottelu ja keskiviikkona loput kolme.
 
PK-35 on taistellut puolivälieriin kahdella niukalla voitolla. Toisen kierroksen vastustaja FC Kontu kaatui vain 0-1 – luvuin ja kolmannella kierroksella vantaalaiset voittivat Naisten Liigaa johtavan FC Hongan, joka ei ole sarjassa hävinnyt vielä otteluakaan.
 
Klubin tie neljännelle kierrokselle kävi hieman helpommin. Toisen kierroksen ottelussa raitapaidat murskasivat kakkosdivisioonan VJS:n 0-19. Kolmannella kierroksella HJK haki voiton toisella portaalla pelaavalta FC Viikingeiltä. Vuosaaren kamppailu päättyi HJK:n eduksi 0-7.
 
Joukkueiden edellinen kohtaaminen meni selvälukuisesti vantaalaisille, mutta HJK:n Sanna Malaskan mukaan tällä kertaa PK-35 tulee kohtaamaan hyvin erilaisella ilmeellä pelaavan ryhmän.
– Edellisessä matsissa kaikki meni pieleen. Katsoimme ottelun nauhalta ja kävimme läpi virheitä sekä PK-35:n peliä. Se ottelu on kuitenkin jo käsitelty. Nyt olemme pelanneet paremmin ja uskon, että olemme parempia tässä ottelussa, Malaska sanoo.
Hallitseva Cup-voittaja HJK ei Malaskan mukaan ota paineita suuresta ottelusta, vaikka normaalia matsijännitystä ennen peliä onkin. Keskikenttäpelaaja uskoo, että molemmilla joukkueilla on kova halu jatkoon. Suomen Cupia pidetään arvossaan.
– Molemmat joukkueet tietävät hyvin, että tämän ottelun voittaja on vahvoilla lopputurnauksessa. Omalla urallani on vain yksi kerta, kun HJK ei ole ollut cupin finaalissa. Pokaali on aina pokaali, mulla tosi hyvät on fiilikset tästä kilpailusta, Sanna kertoo. 
Malaska pitää PK-35:ttä hyvänä joukkueena, jolla on nopeat ja maaliahneet hyökkääjät, vaaralliset erikoistilanteet ja vahva joukkuepeli. Uudelleen vireeseen löytänyt HJK on kuitenkin pelaajan mukaan parempi – itseluottamus on ryhmässä korkealla.
– Edellinen peli ei ollut HJK:ta, nyt me ollaan pelattu paremmin. Joukkue on ollut kokoajan henkisesti vahva, vaikkei se aina kentällä ole näkynytkään. Uskon, että pelistä tulee fyysistä kamppailua, jossa pikkuseikat ratkaisee, Malaska arvelee.
PK-35 – HJK 13.7 klo 19.00 ISS-Stadion, Vantaa