Maria Virolainen jatkaa päävalmentajana

Päättyvällä kaudella Klubin neljänneksi Naisten Liigassa johtanut ja Suomen Cupin finaaliin vienyt Virolainen allekirjoitti sopimuksen tällä viikolla. Joukkueen toinen valmentaja Jarmo Österlund jatkaa myös tehtävässään.

HJK ry:n puheenjohtaja Jussi Kuusniemi toteaa, että valinta oli seuralle helppo.

– Maria joutui tarttumaan päävalmentajan tehtäviin vuosi sitten vaikeassa tilanteessa. Hän ei kuitenkaan missään vaiheessa valittanut vaan teki tarmokkaasti työtä joukkueen menestyksen eteen. Kun ottaa huomioon lähtökohdat, tulokset ovat olleet erinomaiset. Varsinkin Suomen Cupin finaalipaikka ylitti odotukset.

– Hän on ollut koko ajan työssään hyvin realistinen ja käytännönläheinen. Kun Maria on nyt vuoden ajan tehnyt vankkaa pohjatyötä, uskomme että ensi kausi on kaikin tavoin menestyksekäs.

Myös Virolaiselle jatkaminen Klubissa oli helppo päätös.

– Olen ollut tässä hommassa vuoden, ja mielestäni työni on kesken. Olen myös viihtynyt Klubissa, tämä on ollut hieno vuosi. Kaikki sovitut jutut ovat toimineet, ja pelaajat ovat olleet innokkaasti mukana.

Yksi keskeinen tekijä hyvin sujuneessa kaudessa on Virolaisen mielestä ollut pelaajien asenne.

– Pelaajille menee suurin kiitos kaudesta, olen ollut erittäin tyytyväinen heidän asenteeseensa. Valmentajan uskolla ei ole mitään merkitystä, jos pelaajat eivät sitoudu hommaan. Alusta lähtien kaikki mukana olleet pelaajat halusivat aidosti olla mukana ryhmässä. Jos asioita tekee tinkimättömästi hyvin, niin siitä seuraa myönteisiä tuloksia.

Ensi kaudelle näkymät ovat valoisammat kuin vuosi sitten.

– Ensimmäinen lähtökohta on se, että me emme halua hajottaa ryhmäämme. Haluan säilyttää hyvän ryhmädynamiikkamme. Tietysti luonnollista poistumaa tulee jonkun verran mm. lopettamisten vuoksi, mutta ydinryhmä pysyy toivottavasti samana.

– Ilman muuta on selvää, että me emme olleet vielä tällä kaudella pelillisesti kovin korkealla tasolla kuin ajoittaisesti. Jotta me kehittyisimme edelleen, me tarvitsemme lisää hyviä pelaajia; tarpeemme on 3–4 selkeää vahvistusta. Me etsimme pelaajaprofiililtaan nimenomaan taitavia pelaajia.

– Kukaan ei ole toistaiseksi ilmoittanut minulle lähtevänsä pois joukkueesta, pari pelaajaa on kertonut lopettavansa, Virolainen kertoo.