Minna Meriluoto haluaa menestyä ja kehittyä HJK:ssa

29-vuotias Meriluoto pelasi Ruotsissa kaudesta 2007 eteenpäin. Ruotsissa maalivahdin seuroja olivat Umeå Södra, Hammarby IF, Jitex BK ja viimeisimpänä Vittsjö GIK. Nyt oli sopiva hetki palata Suomeen.
  • Viihdyin Ruotsissa todella hyvin ja olisin siellä voinut vielä jatkaa pelaamista. Nyt tuntui kuitenkin siltä, että voisin palata Suomeen. Olen varma, että pystyn myös täällä vielä kehittymään. Eli täysillä pelataan, eikä mitään jäähdyttelyä, Meriluoto kertoo.

Meriluoto on ollut pitkään myös Suomen A-maajoukkueessa. Tilille on kertynyt 52 peliä ja kahdesti hän on edustanut Suomea EM-kisoissa.

  • Maajoukkue on edelleen iso tähtäin ja haluan siellä pelata. Haluan satsata täysillä ja kehittyä vielä entisestään, maalivahti toteaa.

”Perinteinen seura”

Meriluoto olisi voinut jatkaa uraansa vielä Ruotsissa, mutta seuravalinta kohdistui HJK:hon.

  • HJK on hieno ja perinteinen seura. Olen aina ajatellut, että se voisi olla sellainen, jossa haluan myös itse pelata.

  • Halusin myös muuttaa pääkaupunkiseudulle ja HJK:sta oli koko ajan hyvä fiilis. Maalivahtivalmennus on kunnossa ja se auttaa myös maajoukkueen suhteen, Meriluoto kertoo.

Meriluoto tuo HJK:n nuoreen ryhmään tarvittavaa kokemusta.

  • Kovin montaa tuttua pelaajaa ei joukkueessa ennestään ollut, ainoastaan Heidi Lindström ja Laura Hyvönen. Muutamia pelaajia olen toki tiennyt, mutta muuten ryhmä on sen verran nuori.

Meriluoto pelasi ensimmäisen kerran HJK:n mukana viime lauantaina PK Keski-Uusimaata vastaan.

  • Tulin tänne juuri ennen joulutaukoa. Nyt vuodenvaihteen jälkeen olen sitten ollut kunnolla mukana. Hyvältä on tuntunut ja treeneissä on menty hyvää vauhtia. Se on hyvä merkki, että pelaajilla on kova motivaatio ja kaikki tehdään täysillä ja mahdollisimman ammattimaisesti.

  • Pasista (päävalmentaja Pasi Pihamaa) on tullut myös hyvä kuva. Hän vaatii paljon, mutta hyvällä tavalla. Jos haluamme menestyä ja kehittyä, niin koko ajan pitää myös antaa kaikkensa, Meriluoto pohtii.

Parannusta viime kauteen

Viime kaudella HJK jäi Naisten Liigassa alaloppusarjaan. Nyt tavoite on parantaa viime kaudesta mahdollisimman paljon.

  • Ainakin sinne yläloppusarjaan pitää päästä. Siellä kaikki on sitten pienestä kiinni, Meriluoto painottaa.

  • Haluan olla mukana nostamassa Klubia tänä vuonna ylemmäksi. Maalilta on hyvä tsempata ja antaa ohjeita. Kaikki lähtee puolustuksesta. Kun se toimii, mahdollisuudet ovat mihin vaan. Mielenkiintoinen kausi on edessä, Mariluoto päättää.