Minna Meriluoto HJK:n maalille

HJK on solminut kauden 2015 kattavan sopimuksen Suomen maajoukkuemaalivahti Minna Meriluodon kanssa. Näin ollen HJK:n tolppien välissä nähdään ensi kaudella kokenut huippumaalivahti.

Meriluoto palaa Suomeen Ruotsissa vietettyjen vuosien jälkeen. Ruotsiin maalivahti siirtyi jo vuonna 2007 ja on pelannut Ruotsissa siitä saakka yhtäjaksoisesti. Ruotsissa viettämien vuosien aikana Meriluoto on ehtinyt edustaa Umeå Södraa, Hammarby IF:ää, Jitex BK:ta ja viimeisimpänä Vittsjö GIK:n riveissä.

Suomen maajoukkueessakin Meriluoto on ollut jo usean vuoden ajan vakiokasvo. Maajoukkueessa pelejä on kertynyt yhteensä 52 kappaletta. Tällä hetkellä kovaa taistelua ykkösvahdin paikasta käyvän Meriluodon viimeisin esiintyminen maajoukkueessa oli elokuussa, kun hän piti nollan Suomen kukistaessa Bulgarian 8-0 MM-karsintaottelussa.

-HJK tuntui hyvältä vaihtoehdolta minulle. HJK:ssa halutaan selvästi satsata myös naisjalkapalloiluun paljon, vaikka menestystä ei ole viime vuosina kovin paljoa tullutkaan. Nyt menestystä halutaan taas saavuttaa ja haluan ehdottomasti olla mukana tässä projektissa, Meriluoto tuumailee.

-Totta kai on iso juttu tulla takaisin Suomeen pelaamaan monen ulkomaan vuoden jälkeen. Vaikka Ruotsissa minut oltaisiin vielä haluttu pitää, halusin itse tulla HJK:hon nimenomaan menestymään. Ruotsista on hyvät vuodet alla ja siitä on hyvä jatkaa Suomeen. Pyrin antamaan paljon niin HJK:lle, kuin myös naisfutikselle ja Suomifutiksellekin täällä oloni aikana. Olen innoissani tästä mahdollisuudesta ja aion tehdä kovasti töitä, jotta joukkue menestyy tulevalla kaudella, Meriluoto jatkaa.

Kovan luokan vahvistus on todella tervetullut HJK:n joukkueeseen ja Klubissa toivotaankin, että Meriluoto johdattaa HJK:n takaisin mitalikamppailuun ensi kauden Naisten liigassa. HJK on erittäin tyytyväinen Meriluodon valittua seurakseen juuri Klubin ja tavoitteena onkin saada Meriluoto jatkamaan HJK:n paidassa mahdollisimman pitkään. Molemmat osapuolet ovat innoissaan sopimuksesta ja siitä, että 29-vuotias Meriluoto jatkaa uraansa Helsingissä.