Naiset Cupissa jatkoon, sarjassa vastaan ONS

Sunnuntaina Talin hallissa klo 16.00 jatkuvat sarjapelit. Vastassa on viime kaudella SM-sarjadebyyttinsä tehnyt oululaisseura ONS. Pelkästään nais- ja tyttöfutikseen keskittynyt ONS on yksi mielenkiintoisimmista seuroista suomalaisessa naisten jalkapallossa. Vasta vuonna 2006 perustettu seura on jo nyt yksi Suomen johtavista tyttöjen junioriseuroista.  Seura ilmoittaakin ylpeästi tavoitteekseen olla Suomen paras tyttöseura.

Seuran ensimmäinen kausi Naisten liigassa toi seitsemännen sijan. Tällä hetkellä ONS on sarjassa neljäntenä, kaksi sijaa Klubin yläpuolella. Oululaiset ovat kartuttaneet pistesaldoaan voitoilla NiceFutiksesta, Kokkola F10:stä, GBK:sta sekä tasapelillä Pallokissoista. Tappiot ovat tulleet sarjan suosikkijoukkueille PK-35:lle ja Hongalle.

Pohjois-Suomen pääsarjaseuroissa sekä Ruotsin Ykkösessä 1980- ja 90-luvuilla pitkän uran pelaajana tehnyt Mauri Holappa tuli joukkueeseen tälle kaudelle uudeksi valmentajaksi. Joukkueen tähtipelaaja oli viime vuonna hyökkääjä Sanna Ylianttila, joka on tänäkin vuonna ollut kolmella maalillaan joukkueensa kakkospyssy. Yhden maalin enemmän on onnistunut tekemään Jenni Leinonen.

Päävalmentaja Maria Virolainen odottaa tasaista peliä.

– Tunnen oululaisista muutaman pelaajan maajoukkuekuvioista, kuten ysikolmosten Heidi Toivosen. Kärkipelaaja Sanna Ylianttila on ollut mukana B-maajoukkueessa. Lisäksi maalivahti Liisa Rahkola on yksi joukkueen avainpelaajista.

– Oletan, että ONS pyrkii pelaamaan aika suoraviivaisesti palloa Ylianttilalle. Meidän täytyy saada lisää vauhtia pelaamiseemme. Lisäksi suunnanmuutospelimme on myös oltava kohdallaan. En usko, että me hallitsemme peliä mitenkään suvereenisti. Pelistä tulee varmasti tasainen.

– Mari Peraston pelaaminen on edelleen pieni kysymysmerkki, ja Veera Viitikko on varmasti poissa polvivammansa vuoksi. Muuten saamme parhaan mahdollisen joukkueen jalkeille.