Naiset kokkolalaisten kaatoon nurmikentällä

HJK:n Naiset palaavat kentille lauantaina kahden viikon tauon jälkeen kotiottelulla Talin nurmella Kokkola F10:tä vastaan. Kauden ensimmäinen osuus oli Klubille paha pettymys ja joukkueen pistetili sarjassa on vielä avaamatta. Lauantain peli onkin hyvä mahdollisuus muuttaa rankka alkukausi muistoksi vain. HJK pääsee vihdoin pelaamaan kotiottelunsa ulkona ja toivon mukaan auringonpaiste siivittää joukkueen hyviin otteisiin. Suuria muutoksia päävalmentaja Maria Virolainen ei joukkueeseen suunnittele, vaan uskoo tulosten kääntymisen olevan pienestä kiinni.

– Onhan tässä tauolla mietitty, miten peli saataisiin aukeamaan. Emme me mihinkään radikaaleihin toimenpiteisiin ryhdy. Pääosin jatkamme samojen asioiden tekemistä, pienin viilauksin. Taikatemppuihin en usko. Meidän täytyy pystyä tekemään enemmän maaleja, mutta ei tässä pelillisesti missään katastrofaalisessa tilanteessa olla. Uskon, että pienten asioiden paikalleen loksahtamisesta tässä on kyse.

Vieraaksi saapuvat kokkolalaiset ovat saavuttaneet alkukaudesta hyviä tuloksia. Sarjakärki Merilappi Unitedilta Kokkola F10 ryösti vieraspisteen ja FC Hongan joukkue kaatoi kotonaan 1-0. Klubin aikaisempiin peleihin verrattuna erilaisen lauantain kamppailusta tekee ainakin nurmikenttä. Virolainen uskoo alustan tuovan uuden ulottuvuuden otteluun ja toimivan Klubin eduksi.

– Kyllä se vaikuttaa ja tekee pelistä vähän erilaisen. Pallon kulku ei ole niin vauhdikasta kuin muovialustalla. Meillä on pelaajia, joita nurmimatto suosii enemmän. Se voi auttaa meitä. Kokkola F10 on aika tyypillinen Naisten liigan joukkue. Hyviä nuoria pelaajia yhdistettynä laadukkaisiin ulkomaalaisvahvistuksiin. Kova ottelu on tiedossa, kuten oikeastaan jokaisessa tämän sarjan pelissä.

Pelaajatilanne HJK:lla on hyvä. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi Veera Viitikko joutuu jättämään lauantain ottelun väliin loukkaantumisen vuoksi ja Hanna Pyhäjärvi on Pallokissoja vastaan saamansa punaisen kortin vuoksi pelikiellossa, mutta muilta osin Klubi pääsee liikkeelle täydellä kokoonpanolla. Myös polvivammasta kärsinyt Heidi Lindström on palannut harjoituksiin ja saattaa olla mukana ryhmässä.

HJK – Kokkola F10 lauantaina 17.5. kello 16.00 alkaen Talin ykkösnurmella. Tervetuloa peliin!