Naisten joukkueen valmistautuminen hyvässä vauhdissa

Pihamaa valmensi viime kaudella hyvällä menestyksellä HJK:n B-junioreita.
  • Ihan positiivisesti on homma lähtenyt liikkeelle. Nyt treenaamme vielä sunnuntaihin asti ja sen jälkeen edessä on parin viikon joululoma. 5. päivä tammikuuta alkaa sitten todenteolla valmistautuminen ensi kauden Naisten Liigaan, Pihamaa kertoo.

  • Lauantaina pelaamme Honkaa vastaan treenipelin. Talvelle on sovittu jo muutamia muitakin pelejä. Pelaamme muun muassa Floraa ja MPS:aa vastaan sekä olemme mukana turnauksessa Kouvolassa, päävalmentaja lisää.

HJK on tehnyt jo ison kasan sopimuksia ensi kaudeksi. Sopimuspelaajat julkaistaan lähipäivien aikana.

  • Nuori joukkue meillä tulee olemaan. Katsotaan vielä talven aikana, josko saisimme vielä siihen kokemusta lisää, Pihamaa sanoo.

Yksi joukkueen uusista hankinnoista on maalivahti Minna Meriluoto, joka on pelannut Suomen A-maajoukkueessa 52 ottelua. Meriluoto on pelannut viime kaudet Ruotsissa, mutta pukee ensi kaudeksi päälleen HJK:n paidan.

  • Luotan ja uskon siihen, että Meriluoto tuo kokemuksellaan meille hyvän lisän alakerran pelaamiseen, Pihamaa toteaa.

Menneellä kaudella HJK sijoittui Naisten Liigassa sijalle kahdeksan.

  • Ensi kaudella minimitavoite on päästä ainakin yläloppusarjaan mukaan, päävalmentaja hahmottelee.

  • Oma filosofiani on se, että joukkue hallitsee pelejä, puolustaa kurinalaisesti ja pelaa sellaista kokonaisvaltaista peliä.

Pihamaan apuna valmennustiimissä ovat Markus Alopaeus ja Miia Pihamaa sekä maalivahtivalmentaja Toni Schuller. Joukkueenjohtajina jatkavat Mauri Huhtimo ja Eve Autio sekä huoltajana Timo Torniainen.