Naisten Liiga r.y. tuo lisäpotkua naisfutikseen

Naisten jalkapalloliigassa pelaavat seurat ovat perustaneet Naisten Liiga r.y:n (Damligan r.f.) kehittämään suomalaista naisfutista. Tampereella pidetyssä perustamiskokouksessa Naisten Liiga r.y:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Tom Källström (PK-35 Vantaa) ja varapuheenjohtajaksi Peter Haldin (Kokkola F10).  


– Naisten Liiga r.y. työskentelee yhdessä Palloliiton kanssa naisjalkapallon kehittämiseksi Suomessa. Yksi tavoite on saada toimintaan lisää tehokkuutta ja ja yhtenäistää kommunikointia liigan ja Palloliiton välillä, puheenjohtaja Tom Källström sanoo.  

– Meillä on hyvä tuote, jota markkinoimalla haemme naisten liigajalkapallolle muun muassa lisää tv-näkyvyyttä ja sitä kautta uusia yhteistyökumppaneita. Tavoitteena on lisäksi saada naisten otteluita Veikkauksen vetokohteiksi, Peter Haldin jatkaa.  

Naisten EM-kisavuonna 2009 laji seilasi Suomessa vahvassa myötätuulessa. Sen jälkeen ei kuitenkaan ole tapahtunut uusia merkittäviä avauksia.  

– Naisten EM-kisojen aikana näimme, että naisjalkapalloilulla on Suomessa erinomaiset mahdollisuudet kehittyä todella suosituksi lajiksi. Tätä potentiaalia aiomme hyödyntää aloittaessamme markkinointityön, Tom Källström kertoo.  

Yrityksille naisten liigakauden 135 peliä 10 paikkakunnalla tarjoavat hänen mukaansa kustannustehokkaan markkinointikanavan. Uusi yhdistys aloittaakin samantien yhteistyökumppanien etsimisen ensi kaudeksi.  

Naisten Liiga r.y:n jäseniä ovat ne seurat, jotka kulloinkin pelaavat ylimmällä sarjatasolla. Uuteen yhdistykseen ovat liittyneet jäseniksi kaikki nykyiset liigaseurat Turun Palloseuraa lukuunottamatta, joka käsittelee jäsenyysasian virallisesti helmikuussa.  

”Mainio tapa lajin edistämiseen”  

Päävalmentajana Suomen naismaajoukkuetta lajin vahvan kasvubuumin aikana luotsannut Michael Käld tervehtii tyytyväisyydellä uutta yhdistystä.  

– Naisten Liiga r.y. ei ole keneltäkään pois vaan se on yksi uusi toimija edistämässä lajin kehittämistä. Tiedän, että naisjalkapallon parissa työskentelevät ihmiset ovat erittäin sitoutuneita mutta heitä tarvittaisiin lisää. Naisten Liiga r.y:n ansiosta saamme toivottavasti helpotusta tuohonkin asiaan.  

– Uskon, että yrityksetkin ovat kiinnostuneita naisten liigajalkapallosta. Se on suhteellisen edullinen tapa olla esillä hyvin positiivisen yleisilmeen omaavan lajin yhteydessä, Käld korostaa.  

Norjan Stavangerissa uuteen kauteen valmistautuva maajoukkuepelaaja Tiina Salmén ilahtui kuullessaan Naisten Liiga r.y:n perustamisesta.  

– Samana vuonna kun tulin Norjaan, täällä aloitettiin voimallinen työ naisjalkapalloilun tunnettuuden lisäämiseksi. Kuulostaa tosi hienolta, että Suomessakin lajin kehittämiseksi haetaan uusia keinoja, Salmen sanoo ja uskoo, että samalla kasvaa myös lajin arvostus.  

– Voimme olla ylpeitä siitä, että naisten maajoukkue on ollut mukana arvokisoissa. Samalla olemme nähneet, että lajilla on Suomessa paljon potentiaalisia kannattajia, jotka on mahdollista saada myös katsomoihin.