Naisten Liigan joukkueet esittäytyivät sarjan media-avauksessa

Palloliitto järjesti tiistaina Naisten Liigan media-avauksen Helsingin Hotelli Presidentissä. Tilaisuus kokosi kaikki tulevan kauden joukkueet esittäytymään lehdistölle. HJK:lla oli tapahtumassa myös tilaisuus tuoda seuran toimintaa esille, sekä esitellä tulevan kauden pelaajia. HJK:sta mukana olivat Emma Koivisto, Marianna Tolvanen, Laura Kivistö ja Tiina Saario.

Tilaisuuden aluksi naisten maajoukkueen päävalmentaja Andrée Jeeglertz kertoi hieman näkemyksiään maajoukkueesta ja suomalaisesta naisjalkapalloilusta, sekä esitti toiveitaan seuroille. Jeeglertz oli erityisen huolissaan sarjan yli 20-vuotiaista pelaajista ja toivoi seurojen tukevan pelaajiaan kaikin tavoin.   

– Lisäksi lähialueen seurojen tulee tehdä parempaa yhteistyötä. Seurojen välillä saattaa olla jotain riitaa, mutta täytyy muistaa, että pelaaja on tärkein, Jeeglertz sanoo.

Tilaisuudessa kutsuttiin myös avauskierroksen joukkueet juttelemaan kauden ensimmäisestä ottelusta. HJK kutsuttiin samaa aikaa lavalla Kokkola F10:n kanssa, sillä joukkueet kohtaavat Helsingissä 14.4. Klubilta lavalle istuivat joukkueen kapteeni Tiina Saario ja päävalmentaja Jutta Rautiainen.

– Liigacup on yks hailee mulle. Me vaihdetaan se mielellämme toisenlaiseen pyttyyn, Rautiainen täräyttää heti alkuun.

– Se mitä kuluneet kolme vuotta on opettanut mulle, on se että kesällä tulee aivan toisenlaiset joukkueet vastaan kuin Liigacupissa. Kausi on pitkä ja liigassa on monta joukkuetta, jotka haluavat voittaa sarjan, vaikka eivät sitä ääneen uskalla sanoa, Jutta sanoo.

Päävalmentaja linjaa joukkueen tavoittelevan pelaavaa, hyvää jalkapalloa ja muistuttaa, että pelaajien kehittäminen on tärkeää. HJK-kapteeni Tiina Saario komppaa päävalmentajaa ja toteaa joukkueessa olevan hyviä nuoria pelaajia tällä hetkellä.

– Uskon, että HJK:sta on tällä hetkellä tulossa hyviä junioripelaajia. Nyt kun katsoo jo meidän joukkueessa pelaavia junioreita, niin heillä on hyvä taitotaso ja halu treenata ja olla parempi, keskikenttäpelaaja Saario sanoo.

Avauskierroksen vastustaja Kokkola F10 on jo tuttu Liigacupista ja Saario uskoo Klubin tähtäävän hyökkäävään peliin.

– Me pelasimme kaksi peliä liigacupissa Kokkolaa vastaan. Pyrimme siihen, että pystymme tekemään aina pari maalia enemmän kuin vastustaja, Saario sanoo.