Naisten tappioputki jatkuu – lauantaina tuli jo kolmas peräkkäinen tappio

HJK:n naisten joukkue kohtasi lauantaina TPS:n vierasottelussa Turussa. Klubin vaikea jakso konkretisoitui ja kolmannen peräkkäisen tappion muodossa. TPS vei ottelussa täydet pisteet Tiia Tikkasen ensimmäisen jakson maalilla. HJK:n hiipuminen mestaruustaistossa on vienyt kilpailijat jo 14-16 pisteen päähän sarjataulukossa. HJK on Naisten Liigan tiivistyneessä keskikastissa sarjan neljäs.

1-0 – tappio ei joukkueessa herätä suuria riemun tunteita. HJK:n luottotoppari Kati Hakala myöntää heikkojen tulosten turhauttavan.

– En mä oikein osaa sanoo tuosta pelistä oikein mitään. Me pidettiin tosi hyvin palloa ja sitten hyökkäyksessä tuli harhasyöttö tai pallonmenetys, joista vastustaja pääsi rankaisemaan. Hyökkäyspäässä me oltiin tehottomia ja ideat tuntuivat loppuvan kesken, Hakala harmittelee.

Kati Hakala kokee ottelussa konkretisoituneen HJK:n kauden mittaan osoittautuneet ongelmat.

– Me oltiin tehottomia. Usein me saadaan pitää palloa ja hallita peliä ja sitten yhtäkkiä me ollaan ihan levällään, kun vastustaja saa pallon.

PK-35 Vantaa ja Åland United ovat kovaa vauhtia karkaamassa HJK:n saavuttamattomiin ja tällä hetkellä näyttää, että mestaruustaisto on kahden kauppa tänä vuonna. HJK:n Kati Hakala kertoo, ettei mene asioiden edelle tai sorru haihattelemaan tuloksista etukäteen. Tärkeintä on laadukas peli, jonka kautta tuloksetkin tulevat.

– En ole paljoa miettinyt mestaruustaistelua. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja katsotaan mihin se riittää. Ensiksi pitää saada oma peli kuntoon. Peli kerrallaan. On se turhauttavaa, kuin ei onnistuta, mutta täytyy vaan jaksaa malttaa yrittää ja yrittää. Pitää uskoa siihen omaan tekemiseen, että kyllä me tämä joukkueena hoidetaan. Kaikki pelaa vain voiton takia, jokainen haluaa voittaa, Hakala linjaa.

Vaikka viimeaikaiset tulokset ovatkin olleet joukkueelle pettymys, uskoo toppari kuitenkin joukkueen olevan oikealla polulla ja tekevän oikeanlaisia asioita.

– Hyvä filis mulla on meidän tekemisestä, meillä on hyvä porukka. Ehkä se on siitä kärsivällisyydestä. Halutaan asioita nopeasti, vaikka täytyisi vain rauhassa hakea paikkaa ratkaista, Kati arvioi.

TPS – HJK 1-0 (1-0)

1-0 Tiia Tikkanen 43′

HJK:n avauskokoonpano:

Vera Varis, Kati Hakala, Tiina Saario, Marianna Tolvanen, Nea-Stina Liljedahl, Anna Vlasoff, Nora Heroum, Emma Koivisto, Satu Kruus, Ella Rinta-Filppula, Lotta Peitsi.

Vaihtopelaajat:

Ilona Mikkelä, Marta Huhtamies, Sini Ihamäki, Jasmin Seppälä.

Vaihdot:

46′ Anna Vlasoff -> Sini Ihamäki
68′ Nea-Stina Liljedahl -> Ilona Mikkelä