Naisten Ykkösen paikan myötä muutoksia Klubin huippuvaiheeseen

HJK:n naisten ja tyttöjen huippuvaiheeseen tulee ensi kaudeksi uusi joukkue naisten Ykköseen.

HJK N2 - HJK Helsinki.


HJK N2 -joukkue voitti sunnuntaina Ykkösen karsinnoissa SJK:n yhteismaalein 5–0 ja nappasi näin itselleen paikan naisten Ykkösestä kaudelle 2024. Kauden aikana N2-joukkueessa pelasi N2-pelaajien lisäksi myös HJK:n liigajoukkueen sekä T18 Akatemian pelaajia.

– Kauden tavoitteena oli nousu Ykköseen, jotta saamme yhden tärkeän palasen huippuvaiheeseemme lisää. Tätä on suunniteltu jo pitkään ja nyt asia vihdoin toteutui, upea juttu, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius toteaa.

HJK:n Ykkösessä pelaava joukkue on jatkossa tarkoitettu väliportaaksi T18 Akatemian ja Kansallisen Liigan joukkueen välille.

– Voisi hyvin sanoa, että idea on tismalleen sama kuin poikien puolella Klubi 04:n rooli. Nyt nuoret pelaajamme voivat maltilla valmistautua hyppäykseen liigajoukkueeseen. Ongelmana on ollut monessa paikassa, että nuori pelaaja joutuu valitsemaan liigan liian aikaisin tai sitten vastaavasti paikan, joka ei tue motivoituneen pelaajan kehitystä. Nyt pystymme poistamaan tämän ongelman ja saamme liigajoukkueeseen jatkossa entistä valmiimpia pelaajia, Sarelius kertoo.

– Ja on myös tärkeää, että 17–18-vuotiaan pelaajan pelaajapolku Klubissa ei katkea, jos silloin ei ole vielä valmis liigajoukkueeseen.

Sarelius korostaa, että uusi Ykkösen joukkue vahvistaa seuran koko pelaajapolkua.

– Meillä on tulossa isoja ja todella laadukkaita ikäluokkia, joten pelaajapolun huippuvaiheeseen oli äärimmäisen tärkeä asia saada lisäjoukkue T18 Akatemian ja liigajoukkueen väliin.

– Vain harvat pelaajat ovat valmiita henkisesti ja fyysisesti liigapeleihin ja -ympäristöön nuorena. On välttämätöntä, että he voivat harjoitella niin, että se tukee oikeasti heidän kehitystään. Ja naisten Ykkösessä saamme nuorille pelaajille myös kovia aikuisten pelejä.

HJK:n T18 Akatemia voitti jälleen tällä kaudella ikäluokkansa Suomen mestaruuden. Ensi kauden Ykkösen joukkueen runko tulee tästä joukkueesta. Mukaan voi pyrkiä myös seuran ulkopuolelta. HJK T18 Akatemia toimii myös ensi kaudella omana joukkueenaan.

– T18 Akatemian ympäristö ja laatutekijät ovat olleet korkealla viime vuodet. Siitä kertovat voitetut mestaruudet ja maajoukkuepelaajien määrä. Tästä emme tingi yhtään, vaan kierroksia nostetaan entisestään – niin Ykkösessä kuin T18 Akatemiassa.

Molempien joukkueiden valmennusryhmät julkaistaan tällä viikolla.
Molemmat joukkueet pitävät myös avoimia harjoituksia marraskuussa.

Lisätietoja antaa:
Joonas Sarelius
Naisten ja tyttöjen huippuvaiheen päällikkö
[email protected]