Niukka tappio KuPS:lle

HJK kärsi lauantaina Bolt Arenalla 0–1-tappion Kuopion Palloseuralle, joka varmisti näin Suomen mestaruuden itselleen.

HJK aloitti lauantain pelin hyvin ja otti pallonhallinnan itselleen. Ensimmäisen hyvän maalipaikan sai Ria Karjalainen, jonka pusku painui kuitenkin ohi.

Jakson puolivälissä Linda Sällström pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti. Ensin laukaus kuljetuksen jälkeen painui hieman yli maalin ja hetkeä myöhemmin KuPS-maalivahti Emma Immonen venyi hyvään torjuntaan Sällströmin puskun eteen. Jakson lopussa Karjalainen pääsi vielä yrittämään, mutta tuloksetta.

KuPS pääsi ensimmäisellä jaksolla luomaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta HJK-puolustus pelasi vahvasti boksissa ja onnistui blokkaamaan laukaukset hyvin.

Ensimmäinen jakso sujui siis Klubin hallinnassa, mutta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Vierasjoukkue KuPS aloitti toisen jakson vahvasti ja ensimmäiset 25 minuuttia toisen jakson alusta KuPS hallitsi peliä selvästi. KuPS-kapteeni Aino Kröger sai kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Annika Laihanen Klubin maalilla torjui tilanteet. Pelin ainoaksi jäänyt maali syntyi 66. minuutin kohdalla, kun Lavidje Begolli pääsi hyvän harhautuksen jälkeen laukomaan pallon varmasti alakulmaan.

Pelin loppua kohden HJK sai luotua hyvää painetta KuPS:n maalille. Vartti ennen loppua Essi Sainio pääsi puskemaan, mutta Immonen venyi jälleen torjuntaan. Pelin loppuhetkillä Roosa Tuominen pääsi kahdesti hyvään paikkaan, mutta jälleen Immonen onnistui torjumaan tilanteet.

Näin KuPS nappasi itselleen voiton maalein 1–0. Voiton myötä KuPS varmisti Suomen mestaruuden.

– Olen erittäin ylpeä joukkueen peli-ilmeestä tänään. Laitoimme KuPS:n todella ahtaalle meidän kurinalaisella puolustuspelaamisellamme, valmentaja Arttu Heinonen sanoi pelin jälkeen.

– Ensimmäisen jakso oli meiltä todella hyvä esitys. KuPS joutui tähän reagoimaan ja he pääsivät paremmin peliin mukaan tämän jälkeen. Teimme siihen vastareagoinnin ja yritimme luoda avaamisen muokkaamisella ylivoimat KuPS:n puolustuslinjan pelaajia vastaan. Ihan ei tänään riittänyt, mutta kuten sanoin, olen tosi ylpeä joukkueen sitoutumisesta ja heittäytymisestä, Heinonen jatkoi.

HJK onnittelee Kuopion Palloseuraa Suomen mestaruudesta!

HJK – KuPS 0–1 (0–0)
66. 0-1 Lavidje Begolli