Nora Heroumin opinnäytetyön edistyminen HJK:lla

Viime viikolla Nora Heroum osallistui HJK:n kumppanitapaamiseen ja kertoi opinnäytetyönsä edistymisestä.

Jalkapalloilija Noora Heroum suorittaa UEFA Academyn kaksivuotista UEFA MIP eli Executive Master for International Players -koulutusta, joka on suunnattu entisille sekä nykyisille ammattilaispelaajille. Heroum itse edustaa tällä hetkellä italialaista UC Sampdoriaa, jonka ohella hän opiskelee maisteriohjelmaa. Heroum osallistui HJK:n järjestämään kumppanitapaamiseen, jossa hän kertoi opinnäytetyönsä edistymisestä.  

Heroum tekee opinnäytetyötään HJK:n naisten jalkapallon kaupallistamisesta. Työssään hän tarkastelee jalkapalloseurojen yhteistyökumppaneita sekä heidän motivaatiotaan lähteä mukaan naisjalkapallojoukkueen tukemiseen tai vaihtoehtoisesti etsiä syitä, miksi eivät.  

 – Työni edistyy hyvin! Olen päässyt jo aloittamaan potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kontaktoinnin. Heitä on kartoitettu muun muassa erilaisten kyselyiden avulla. Muutaman kanssa on päästy käymään jo ideoita läpi, Heroum kertoo. 

Lisäksi Heroum on aloittamassa haastatteluja eurooppalaisten seurojen kaupallisen puolen edustajien kanssa. Tavoitteena on löytää yhteistyökumppanien hankinnan kannalta toimivia konsepteja, joita voidaan hyödyntää myös HJK:lla. 

 – Pelkkä perinteinen logonäkyvyyteen perustuva kumppanuus ei enää tänä päivänä monelle yritykselle riitä, jonka vuoksi urheiluseurojen on löydettävä kiinnostavia konsepteja yhteistyökumppaneille tarjottavaksi. HJK Naisten osalta näemme potentiaalia nostaa yhdessä kumppaniyritysten kanssa esille esimerkiksi esikuvia ja mahdollisuuksien tasa-arvoon liittyviä teemoja, Heroum kertoo. 

Heroum UEFA MIP -koulutuksessa.
Kuva: UEFA

UEFA MIP koulutukseen sisältyy opinnäytetyön lisäksi itsenäisiä tehtäviä sekä kahdeksan yhteistä tapahtumaa. Heroum kertoo osallistuneensa juuri kolmanteen tapaamiseen Lissabonissa, jossa keskusteltiin laajasti miesten ja naisten jalkapallosta sekä futsalista. Puhujia tapahtumaan saapui ympäri Eurooppaa esimerkiksi La Ligasta ja Portugalin jalkapalloliitosta. 

Heroum toi myös esille viimeaikaisen suuren kasvun naisten jalkapallon kaupallisessa potentiaalissa, joka näkyy muun muassa pelaajien siirtosummissa. Myös Suomessa on hyvä boomi meneillään – viime tiistaina ensimmäistä kertaa Helmareiden historiassa pelattiin ottelu loppuunmyydyllä stadionilla. 

 – Yhtä aikaa kansainvälisen kasvun ja Helmareiden näkyvyyden lisääntymisen kanssa on tärkeää kasvattaa myös Kansallisen liigan ja sen joukkueiden näkyvyyttä. Paikallisissa seuroissa kasvavat ne tulevat helmarit, ja Kansallisen liigan joukkueet tarjoavat matalan kynnyksen ottelutapahtumia, joissa juniorit pääsevät seuraamaan esikuviaan, Heroum päättää.