ONS kaatui hyvällä pelillä

Värikkäässä ja vauhdikkaassa ottelussa vierailijoilla oli ensimmäinen hyvä maalipaikka jo heti ensimmäisellä minuutilla. Kotijoukkueen onneksi veto suuntautui yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin HJK:n alkukauden ykköstykki Vera Saastamoinen laukoi tolppaan.

Vähitellen pelihallinta siirtyi selkeästi kotijoukkueelle. HJK:lla oli useitakin tilanteita siirtyä johtoon. Näyttävin näistä oli Sanna Mäen upea kaukoveto 21. minuutilla, joka kuitenkin pamahti ylärimaan. Ottelua leimasi tiukka taistelu, joka näkyi rajuinakin taklauksina. Erotuomari Jenny Kaarnasaari jakoi neljä varoitusta, joista klubilaiset saivat kolme. Vierasjoukkue voi olla tähän jakaumaan tyytyväinen. Varsinkin loukkaantumiseen johtanut 72. minuutilla tapahtunut Iida Muinosen taklaaminen takaapäin oli keltaisen kortin arvoinen suoritus.

Toinen jakson alku oli avausjaksoa tasaisempi, kun ONS tuli tauolta energisenä peliin. Vähitellen myös kotijoukkue alkoi löytää juonta takaisin peliinsä. Ottelu ratkesi Klubin huimaan 10 minuutin jaksoon. Ensiksi 71. minuutilla muutenkin hyvin pelannut Sanna Mäki ajoi vasemmalta röyhkeästi rangaistualueen sisälle. Hyvin ajoitettu syöttö, jonka Vera Saastamoinen ampui maalivahdin kautta maalin kattoon, 1-0. 2-0-maali oli miltei avausmaalin toisinto. Nyt Saastamoinen pääsi oikealta laidalta läpi ja syötti juuri vaihdosta sisään tulleelle Julia Säpille, joka sijoitti pallon varmasti lähietäisyydeltä maaliin.

Ottelun päätösosuma oli päivän kaunein. Avausjaksolla ylärimaan osunut Sanna Mäki paransi tarkkuuttaan ja laukoi 79. minuutilla upeasti omasta kuljetuksestaan noin 20 metristä pallon takayläkulmaan. ONS ei toipunut klubilaisten 10 minuutin pyörremyrskystä.

Päävalmentaja Maria Virolainen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tietysti voitto lämmittää, mutta erityisesti iloitsen hyvästä pelistämme. Tämä oli vauhdikas peli kaikin puolin. Tämä oli kauden ensimmäinen pelimme, jossa molemmat joukkueet pyrkivät pitämään tempoa yllä.

– Jo ensimmäisellä jaksolla oli tunne, että homma toimii. Täytyy myös antaa tunnustusta vastustajalle hyvästä taisteluilmeestä. Tosin Iida Muinosen taklaaminen takaapäin oli aika törkeä temppu.

Vaikka Virolainen oli tyytyväinen kaikkien pelaajiensa suorituksiin, joukkueen amerikkalaishyökkääjä Stephanie Rose saa erityiskiitoksen.

– Stephanie oli tänään erinomainen. Ei ole ihan helppoa tulla uuteen joukkueeseen. Sanoin hänelle ennen peliä, että pelaa rennosti. Näin hän myös teki. Haluan myös mainita Paajosen Heidin, joka pelasi ensimmäisen kerran meillä liigaottelussa avauksessa ja pärjäsi hienosti.

Otteluraportti Kaleva -lehden sivuilla

HJK – ONS 3-0 (0-0)

71. 1-0 Vera Saastamoinen

77. 2-0 Julia Säppi

79. 3-0 Sanna Mäki

HJK:n avauskokoonpano:

Noora Matikainen, Ella Rinta-Filppula, Jennifer Ludemann, Iida Muinonen, Sanna Huhtamo, Annika Tossavainen, Stephanie Rose, Heidi Paajonen, Sanna Mäki, Vera Saastamoinen, Jessi Hietanen

Vaihtopelaajat:

Mari Perasto, Ulla Matikainen, Julia Säppi, Minna Huhtamo, Laura Hyvönen, Minna Kallio

Vaihdot:

74′ Iida Muinonen -> Julia Säppi

80′ Sanna Mäki -> Ulla Matikainen

83′ Vera Saastamoinen -> Mari Perasto

89′ Jessi Hietanen -> Laura Hyvönen