ONS vei kaikki pisteet

Tappio oli klubilaisille kauden viides. Joukkue on sarjassa edelleen neljäntenä 26 pisteellä.

Vierasjoukkue on puolestaan seitsemäs 19 pisteellä.

Kotijoukkue aloitti pelin vahvasti sateisella Castrénin keinonurmella. Sanna Ylianttila vei kotijoukkueen johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen. ONS-hyökkääjän työtä tosin helpotti Klubin puolustuksen kommunikaatiokatkos. HJK-puolustus ei onnistunut katkaisemaan ONS:in keskitystä. Näin peliväline jäi pomppimaan rangaistusalueen reunalle. Klubilaisten purkuyritys jäi puolittaiseksi ja otti kimmokkeen ONS:in pelaajan jalasta Klubin puolustuslinjan taakse. Ylianttila ehti palloon ennen HJK-vahti Noora Matikaista ja nosti pallon hallitusti tämän yli. Osuma oli Ylianttilalle jo kauden kahdeksas.

Huono alku ei herättänyt vierasjoukkuetta. ONS oli avausjakson alkupuolen energisempi kuin HJK ja sai painettua peliä Klubin päätyyn. Vasta jakson loppupuolella klubilaisten peli hiukan parani. Silti ainoa todellinen maalintekopaikka oli Ulla Matikaisen laukaus, jonka ONS:in maalivahti Sarita Peltomaa onnistui torjumaan kulmaksi.

Koska Klubin peli oli parantunut ensimmäisen puoliajan lopulla, päävalmentaja Maria Virolainen ei tehnyt tauolla vaihtoja. Toisen jakson alku ei kuitenkaan kääntänyt otetta selvästi vieraille. Näin Virolainen vaihtoi 63. minuutilla Veera Viitikon tilalle loukkaantumisesta toipuneen Stephanie Rosen ja Iida Muinosen paikalle Laura Hyvösen. Pelin loppuvaiheessa Mari Perasto korvasi vielä Sanna Mäen ja Ilona Mikkelä Ulla Matikaisen.

Loppuminuuteilla HJK sai aikaan hyvän takaa-ajon, joka huipentui tasoitukseen 88. minuutilla. Stephanie Rose sai pallon vastustajan puolustuslinjan eteen. Hän kuljetti terävästi ja laukoi rangaistusalueen tuntumasta napakan laukauksen. Maalivahti Peltomaa onnistui torjunnassaan vain puolittain, ja Rose pisti pallon paluupallosta verkon perukoille.

– Tässä vaiheessa meillä oli niin hyvä ote, että ajattelimme tehdä vielä voitto-osumankin, Virolainen kertoo.

Toisin kuitenkin kävi.

ONS veti pitkän pallon kohti Klubi-maalia. HJK-vahti Matikaisen ja puolustuslinjan välinen kommunikaatio ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Heidi Paajanen puski palloa, joka kimposi vastaan tulleen Matikaisen jalasta suoraan ONS:in Heini Toivoselle, jolla oli helppo työ pistää voitto-osuma tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Virolainen ei harmituksesta huolimatta selittele.

– Tietysti ottaa päähän, mutta ei meidän pelimme ollut kaiken kaikkiaan kovin hyvää. Jos klisettä käyttää, niin ehkä 1–1 olisi ollut pelitapahtumiin nähden oikeudenmukainen tulos.

– ONS pelasi hyvän ottelun, he olivat tosi energisiä ja aktiivisia. Me heräsimme peliin liian hitaasti. Tässä vaiheessa kautta kaikilla meidän pelaajillamme pitäisi olla asenteen kohdallaan.

HJK:n viimeinen runkosarjan peli on kahden viikon päästä lauantaina Pallokissoja vastaan Töölön Pallokentällä.

ONS – HJK 2–1 (1–0)

4.   1–0 Sanna Ylianttila

88. 1–1 Stephanie Rose

90.+2 1–2 Heini Toivonen

HJK:n avauskokoonpano:

Noora Matikainen, Ella Rinta-Filppula, Ulla Matikainen, Julia Säppi, Iida Muinonen, Sanna Huhtamo, Veera Viitikko, Heidi Paajonen, Petra Koivuvaara, Sanna Mäki, Jennifer Ludemann

Vaihtopelaajat:

Mari Perasto, Stephanie Rose, Ilona Mikkelä, Laura Hyvönen, Minna Kallio

Vaihdot:

63′ Veera Viitikko -> Stephanie Rose

63′ Iida Muinonen -> Laura Hyvönen

77′ Sanna Mäki -> Mari Perasto

83′ Ulla Matikainen -> Ilona Mikkelä