Otteluennakko: HJK – FC Honka 5.7.

Lauantain paikalliskamppailussa on kovat panokset. HJK on noussut viiden ottelun tappiottoman putkensa ansiosta kamppailuun paikasta ylemmässä loppusarjassa, mutta ero siihen oikeuttavaan kuudenteen sijaan on lauantaina Åland Unitedille kärsityn 1-3 -tappion jälkeen vielä neljä pistettä. Suomen Cupin voittanut FC Honka taistelee sarjataulukon toisessa päässä vielä jopa mestaruudesta. Se otti lauantaina elintärkeän 3-2 -voiton sarjakärjessä porskuttavasta PK-35 Vantaasta ja on neljän pisteen päässä piikkipaikasta.
  • Paikalliskamppailut ovat aina kiihkeitä kohtaamisia ja tuskin huominen poikkeusta tekee. Pelissä on tärkeitä pisteitä ja molemmat ovat hyvin latautuneita, valmiita antamaan kaikkensa. Honka on pelannut tosi hyvin, päällimmäisenä tietenkin viime lauantain voitto sarjakärjestä. He ovat mestaruusvauhdissa, se kertoo paljon. Honka lasketaan varmasti ennakkosuosikiksi ja heillä on Cupin voitto pohjalla, joten itseluottamus on varmasti siellä kova, pohti HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen.
Tärkeä tekijä Klubin pistesaldon paranemisessa on ollut maalintekijöiden vireen löytyminen. Iina Salmi on iskenyt jo viisi osumaa, Ella-Rosa Huusko osui viime viikolla kahdesti TPS:ää vastaan ja viime kauden maalikuningatar Vera Saastamoinen on osunut kahdesti toukokuun tauon jälkeisissä peleissä. Onnistunut hyökkäyspeli on avainasemassa myös lauantain pelissä.
  • Meidän täytyy olla puolustuspelissämme tosi aggressiivisia ja voittaa kakkospallot itsellemme. Hyökkäyspelimme tehokkuus on kuitenkin huomenna ratkaiseva asia. Hongan puolustus on hyvin organisoitu, mutta tiedämme paikat joihin siellä voimme iskeä. Jos onnistumme suunnitelmissamme, teemme kyllä maaleja. Lähtökohtaisesti jos onnistumme pelaamaan omilla vahvuuksillamme, uskon että taistelemme pisteistä tasapäisesti, totesi Virolainen.
HJK ja FC Honka kohtaavat lauantaina yhteensä 16 kertaa, kun seurojen kaikki ikäluokat käyvät oman kamppailunsa päivän aikana PERI-kentällä ja Sonera Stadiumilla. Naisten edustusjoukkueiden kohtaaminen toimii päivän päänäytöksenä.
  • Tulee hieno tapahtuma, joka tuo varmasti väriä koko päivään. Toivottavasti meidänkin peliämme tullaan katsomaan sankoin joukoin, toivoi Virolainen.
HJK – FC Honka lauantaina 5.7. kello 16.00 alkaen Töölön Pallokentällä. Lisätietoja päivän muista pääkaupunkiseudun derbyistä TÄÄLTÄ. Tervetuloa kannustamaan Klubi voittoon!