Otteluraportti: HJK – Kokkola F10 3-0 (1-0)

HJK nappasi tärkeät kolme piste kaatamalla Kokkola F10:n Helsingin Talissa sunnuntaina lukemin 3-0. Maalinteon kamppailussa aloitti ensimmäisen liigapelinsä pelannut Kaisa Collin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Collin oli ratkaisevassa roolissa myös toisella puoliajalla syöttäen ensin Laura Hyvösen 2-0 maalin, ja viimeistelemällä päivän toisensa pelin loppupuolella. HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Kaiken kaikkiaan paketti pysyi hyvin kasassa ja meidän peli toimi hyvin. Varsinkin puolustuspelaaminen oli hyvää ja sen ansiosta saimme kontrolloitua hyvin ottelun kulkua. Oikeastaan mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän saimme peliä haltuumme, tuumaili Virolainen ottelun jälkeen.

Molempien joukkueiden kokoonpanoissa oli pieniä muutoksia aiempiin peleihin. HJK:lta kamppailusta oli sivussa pelikiellon vuoksi puolustaja Jennifer Ludemann, jonka poissaolon vuoksi puolustuslinjassa nähtiin pieniä pelipaikkamuutoksia. Kokkolalta oli puolestaan sivussa vaarallinen amerikkalaishyökkääjä Megan Lindsay. Lindsayn puuttuminen näkyikin vierasjoukkueen hyökkäyspelissä, joka jäi sunnuntaina hampaattomaksi.

– Kyllähän Lindsayn puuttuminen helpotti meidän puolustuspelaamista, mutta kaiken kaikkiaan puolustus pelasi kyllä todella hyvän ottelun. Kokkola ei päässyt paljoakaan hyville maalipaikoille, vaan joutuivat usein laukomaan vähän kauempaa. Tämä kertoo meidän onnistuneesta puolustamisesta, summaa Virolainen.

HJK nousi voittonsa ansiosta alemmassa jatkosarjassa 18:sta pisteeseen ja on sarjaa johtavaa NiceF:ää kolme pistettä perässä. Joukkueilla on kuitenkin vielä yksi keskinäinen kamppailu jäljellä, joten alasarjan voitto on HJK:n omissa käsissä. Päävalmentaja Virolainen näkee hyvänkin kamppailun jälkeen Klubin pelissä vielä parantamisen varaa.

– Maalintekotilanteita meidän pitää saada luotua lisää. Nyt tuntuu, että tilanteita ei tule tarpeeksi. Hyökkäyskolmanneksella ratkaisumme ovat liian hätäisiä ja sitä pitää ehdottomasti parantaa kauden lopuissa peleissä.

HJK:n seuraava ottelu pelataan ONS:a vastaan Oulussa ensi lauantaina 27.9. 

 

HJK – Kokkola F10   3-0 (1-0) 

(44. Collin, 57. Hyvönen, 84. Collin)

HJK: Huhtamo, Perasto, Front, Alakomi, Collin, Viitikko, Paajonen, Pyhäjärvi (66. Rinta-Filppula), Hyvönen, Hietanen (61. Jukarainen), Salmi (78. Lindström).

Vaihdossa: Matikainen, Saastamoinen, Auvinen, Mäki.