Otteluraportti: ONS – HJK 0-1 (0-1)

HJK:n Naiset jatkoivat pisteputkeaan ottamalla lauantaina tärkeän 1-0 -voiton ONS:n vieraana Oulussa. Ottelun ainoasta maalista vastasi jo kauden viidennen osumansa niitannut Iina Salmi, jonka kaukolaukaus upposi maaliin ottelun 29. minuutilla. Klubi on nopeaan tahtiin noussut sarjan jumbopaikalta seitsemänneksi ja hypännyt mukaan taisteluun paikasta kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa. Kauden kolmas voitto heltisi kovan taistelun päätteeksi.

– Ottelu oli odotetun tasainen, se ei yllättänyt. Alku oli aika sekavaa peliä, ensimmäisen vartin ajan pallo pomppi erikoisesti tekonurmialustalla ja kumpikaan joukkue ei meinannut saada peliä haltuun. Sitten vähän rauhoittui ja pikkuhiljaa otimme pelin haltuun. Maalin jälkeen varsinkin otimme vahvan niskalenkin, kertoi päävalmentaja Maria Virolainen.

Salmen komean pyssytyksen jälkeen Klubille aukesi runsaasti paikkoja niitata ratkaisu. Jennifer Ludemann pääsi yrittämään puskulla ja Laura Hyvönen kääntölaukauksella, mutta oululaisten maalivahti Liisa Rahkola piti joukkueensa pelissä. ONS:n parhaat paikat aukesivat erikoistilanteista, mutta pieniä hässäköitä lukuunottamatta Noora Matikainen Klubin maalilla joutui torjumaan vain kaukolaukauksia.

– Ansaitsimme mielestäni voiton, olimme sen verran parempi joukkue. ONS ei oikeastaan pelitilanteista pystynyt luomaan maalipaikkoja, laukaukset tulivat aika kaukaa, vahvisti Virolainen.

Seuraavaksi HJK:lla on edessä parin viikon tauko peleistä. Uusi puristus alkaa keskiviikkona 25.6. kotiottelulla TPS:ää vastaan.

• Otetaan nyt pari päivää iisisti ja pidetään vapaa viikonloppu. Yritämme pitää hyvän vireen yllä ja jatkamme panostamista pallollisen pelimme vahvistamiseen. Hävisimme TPS:lle kauden avausottelussa, nyt pelimme alkaa olla siinä kuosissa että on aika maksaa kalavelat, lupaili Virolainen.

ONS – HJK   0-1 (0-1)

(29. Salmi)

HJK: Matikainen, Rinta-Filppula, Perasto, Front, Muinonen (65. Saastamoinen), Huusko, Paajonen, Ludemann, Hyvönen, Hietanen (61. Pyhäjärvi), Salmi (80. Mäki).