Päävalmentaja Virolainen odottaa Cup-finaalia innoissaan

– Olen todella innostunut. Suomen Cup on mielestäni mahtava tapahtuma, se on yksi syksyn kohokohdista. Kun kaikki ratkeaa yhdessä pelissä, se luo oman tunnelmansa. Valmentajana nautin tilanteesta suuresti.

Vaikka Sonera Stadium on HJK:n miesten joukkueen ja Klubi 04:n kotikenttä, Klubin naiset eivät Soneralla normaalisti pelaa.

– Maanantaina ja tiistaina harjoittelimme tunnin pääkallonpaikalla. Olemme keskittyneet harjoittelussa oman hyökkäyspelimme hiomiseen.

Pauliina Miettisen valmentama, kolme viimeistä Suomen mestaruutta voittanut ja hallitseva Cup-mestari PK-35 Vantaa on kunnioitusta herättävä finaalivastustaja.

– Kuten olen aikaisemminkin todennut, PK-35 on fyysisesti vahva joukkue kaikin puolin. Meidän on otettava se huomioon. Meidän on tietysti pystyttävä parantamaan omaa peliämme paljon, koska hävisimme viimeksi vantaalaisille selvin numeroin 4–1. Meidän on esimerkiksi estettävä heidän juoksunsa syvyydestä meidän puolustuslinjaamme vastaan.

Klubi ei kuitenkaan halua kiinnittää liikaa huomiota vantaalaisiin, vaan pääpaino on omassa pelissä.

– Lähtökohtamme on se, että me käytämme omia vahvuuksiamme. Tilanteemme vaikuttaa oikein hyvältä, sillä joukkue on terve. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, me saamme sunnuntaina kentälle meidän teknisesti taitavimman ryhmämme tällä kaudella, Virolainen arvioi.

Yksi kaikkien cup-pelien ominaispiirre on rangaistuspotkukilpailun mahdollisuus. HJK ei ole kuitenkaan pitänyt erityisiä ”rankkarisulkeisia”.

– Emme ole viime aikoina niitä erityisemmin harjoitelleet, ennen aikaisempia cup-pelejä kyllä. Minulla on selkeä kuva siitä, ketkä meidän mahdolliset ampujamme ovat.