Perjantai-illan paikallisderby: HJK ja HPS kohtaavat Boltilla

Perjantaina Bolt Arenalla pelataan mielenkiintoinen derby, kun Klubi saa Kansallisen Liigan kolmanteen kotiotteluunsa vieraakseen HPS:n.

Linda Nyman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK vs HPS
Pe 12.5.2023 klo 18:30
Kansallinen liiga – Bolt Arena

HJK avasi kautensa tappiolla Honkaa vastaan, mutta sen jälkeen Klubi on voittanut kolme peliä putkeen (Åland United 2–1, PK-35 2–1 ja Ilves 4–0). Yhdeksällä pisteellään HJK on sarjataulukossa toisena. Edellä on ainoastaan KuPS, jolla on kertynyt kauden aikana 12 pistettä.

Viime lauantaina Klubi voitti kotikentällään Ilveksen maalein 4–0. Ottelu oli kokonaisuudessaan 90-minuuttisen ajan Klubin hyvässä kontrollissa, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyksiä. Tätä tukevat myös tilastot, sillä HJK oli vahvempi muun muassa maaliodottamassa (xG) 2,68–1,22, laukauksissa 17–9, pallonhallinnassa 65–35% ja onnistuneissa syötöissä 453–199.

– Se oli meiltä varsin ehjä esitys ja siten myös ansaittu voitto. Neljä tehtyä maalia ja nolla omissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella antavat meille taas hyvää buustia tulevaan, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

HJK on tehnyt neljässä kauden pelissään yhteensä kahdeksan maalia. Tehokkaimmat viimeistelijät ovat olleet kolmesti osunut Lotta Lindström sekä kaksi maalia tehnyt Ria Karjalainen. Yhden maalin ovat tehneet Joanna Tynnilä, Emilia Kupsanen ja Mimmi Nurmela.

HPS on pelannut tällä kaudella myös neljä peliä, joista se on voittanut kaksi (Åland United 2–1, ONS 5–2). HPS hävisi KuPS:lle 0–3 ja TPS:n kanssa peli päättyi lukemiin 1–1. HPS on sarjataulukossa kolmansia kerätessään otteluistaan seitsemän pistettä. 

HPS:sta Aada Nurmi ja Elli-Noora Kainulainen ovat molemmat onnistuneet maalinteossa kolme kertaa.

– Hieno perjantai-ilta on luvassa. Pelissä on varmasti derbyhenkeä vaikka muillekin jakaa. HPS:ssa pelaa myös monia entisiä Klubin pelaajia. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja talvella pelasimme kaksi peliä vastakkain. Tämä on matsi, joka varmasti motivoi molemmat jengit parhaaseensa, joten tosi mielenkiintoinen peli on edessä, Heinonen sanoo.

– Heti Ilves-pelin jälkeen käänsimme katseemme tähän peliin. Meillä on hyvä viikko nyt takana treenikentällä ja olemme pystyneet hiomaan tiettyjä pelillisiä asioita vielä parempaan suuntaan. Meidän pitää pystyä hyökkäämään monipuolisesti ja olla tilanteenvaihdoissa erityisen hyviä molempiin suuntiin. HPS:lla on myös vahvat erikoistilanteet, joten niiden kanssa pitää olla tarkkana, päävalmentaja pohtii.

HPS nousi liigakentille kaudeksi 2021. Tämän jälkeen HJK ja HPS ovat kohdanneet virallisissa peleissä kuusi kertaa. Klubilla on peleistä neljä voittoa. Kerran on päädytty tasapeliin ja kerran HPS:n voittoon. Maaliero peleistä on Klubin hyväksi 14–5.

– Tervetuloa Boltille perjantaina nauttimaan huippufutiksesta ja derbystä! Olemme saaneet hienoa tukea kotiyleisöltä aikaisemmissa kotipelissä, ja se siivittää meidät aina parempiin suorituksiin.

– Olemme valmiita käärimään pisteet derbystä ja uskon meidän esittävän jälleen kauden parhaan ja monipuolisimman esityksen, Heinonen päättää.