Perjantaina Hongan vieraaksi

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa perjantaina, kun vieraspelissä asettuu vastaan FC Honka.

Oona Sevenius - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK palasi viime viikonloppuna muutaman viikon EM-kisatauolta, kun Bolt Arenalle saapui vieraaksi PK-35. Ottelu päättyi Klubin voittoon maalein 3–0. Maaleista vastasivat Oona Sevenius kahdesti sekä Essi Sainio kertaalleen. Peli oli lähes koko 90-minuuttin hyvin Klubin kontrollissa. InStatin tilastojen mukaan HJK voitti muun muassa laukaukset 11–4, pallonhallinnan 65–35 % sekä onnistuneet syötöt 536–239. PK-35 tiivis puolustuspeli tuotti kuitenkin ajoittain vaikeuksia murtautumiseen, josta kertoo myös pelin maaliodottamat: HJK:lla 1,47 ja PK:lla 0,16.

HJK:lla on 13 pelistään 29 pistettä, joilla se on sarjataulukossa kolmantena. Edellä ovat PK-35 Vantaa (34) sekä pelin enemmän pelannut KuPS (39). Neljäntenä oleva Åland United on viiden pisteen päässä HJK:sta.

Kansallisen Liigan runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, eli jokainen joukkue pelaa 18 peliä. Tämän jälkeen kuusi parasta jatkaa pelejään yksinkertaisessa Mestaruussarjassa ja neljä heikointa kaksinkertaisessa Haastajasarjassa.

Klubin paras maalintekijä tällä kaudella on ollut Oona Sevenius, joka on tehnyt yhdeksän maalia. Toiseksi eniten maaleja on tehnyt Ria Karjalainen, jolla osumia on kuusi.

HJK:n loukkaantumistilanne on hyvä, mutta tällä hetkellä sairastelut kiusaavat joukkuetta ja perjantaina sivussa on valitettavasti useampi pelaaja.

FC HONKA

Honka on pelannut pisteiden valossa hieman hankalan alkukauden. 14 pelistään se on saanut kasaan 12 pistettä, joilla se on sarjataulukossa nyt seitsemäntenä. Espoolaisjoukkue siis taistelee vielä tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja Mestaruussarjaan. Yläpuolella olevalla HPS:lla pisteitä on 14.

Hongan pelit ovat tällä kaudella olleet varsin vähämaalia. Honka on tehnyt 16 maalia ja päästänyt 24. Hongalla on voittoja tällä kaudella kolme, jotka ovat tulleet kahdesti ONS:sta ja kerran NJS:sta.

Omar Adlanin luotsaama Honka on varsin nuori joukkue, mutta kokemusta kentälle tuo muun muassa Milla Punsar, joka on kuulut jo useamman kauden ajan liigan eliittiin hyökkäyspään pelaajista. Viime pelissään Honka voitti ONS:n 2–1. Voiton lisäksi ilouutinen espoolaisille oli ykkösvahti Emma Immosen paluu kentille loukkaantumisen jälkeen.

Punsar on ollut tällä kaudella Hongan paras maalintekijä kolmella osumallaan. Kahdesti ovat onnistuneet Saana Hartikainen, Noora Juusela sekä Aino Nurmi.

EDELLISET KOHTAAMISET

Tämän kauden Kansallisen Liigan kevätkierroksella HJK ja Honka kohtasivat huhtikuun lopussa Bolt Arenalla. Pelin voitti Klubi maalein 2–1. Sevenius teki molemmat Klubin maalit ja Hongalta onnistui Juusela.

Kaudesta 2004 eteenpäin HJK ja Honka ovat kohdanneet virallisissa peleissä (Liiga ja Cup) yhteensä 60 kertaa. HJK on voittanut peleistä 25 ja Honka 21. Tasapeliin on päädytty 14 kertaa.

Maaliero 60 pelistä on HJK:lle 90–86.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Aloitimme suhteellisen hyvin kesätauon jälkeen ja sitä on tarkoitus jatkaa perjantaina Tapiolassa. Meillä taitaa olla sarjan ainoa nurmiottelu, joten se tuo oman lisämausteensa. Honka on hyvä joukkue, joka aiheutti meille hankaluuksia jo kevätkierroksella, mutta uskon, että pystymme ottamaan pisteet mukaan tälläkin kertaa, päävalmentaja Jonne Kunnas kokoaa.

– Meille tärkeää on se, että pystymme liikuttamaan pallo edelleen laadukkaasti ja tunnistamaan etenemisen rytmiä entistä paremmin. Lisäksi tulee jatkaa sitä, että saamme pidettyä vastustajan kaukana omasta boxistamme. Hieno ja mielenkiintoinen ottelu jälleen varmasti luvassa, jatkaa Kunnas.

FC Honka – HJK
Perjantaina 29.7.2022 klo 18.30
Kansallinen Liiga – Tapiola N 1, Espoo

Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.