Perjantaina kauden ensimmäinen peli

Klubi pelaa perjantaina kauden ensimmäisen pelinsä, kun vastaan asettuu liiganousija PKKU.

Emilia Kupsanen ja Reetta Suomela valmistautumassa kauteen (kuva: Mira Lönnqvist)
Emilia Kupsanen ja Reetta Suomela ovat mukana perjantain pelissä. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n valmistautuminen kauteen 2024 on hyvässä vauhdissa. Joukkue aloitti harjoittelun marraskuun alussa ja joulun aikaan pelaajat tekivät muutaman omatoimijakson. Joukkueharjoittelu jatkui taas tammikuun toisella viikolla.

Nyt perjantaina edessä on kauden ensimmäinen peli, kun Talin jalkapallohalliin saapuu vieraaksi Kansalliseen Liigaan noussut PKKU.

Klubi lähtee peliin hieman haastavasta tilanteesta, sillä U19-maajoukkue leireilee tällä hetkellä Portugalissa. Klubista mukana ovat Siiri Forsström, Helmi Raijas, Anelma Lahikainen, Nelli Kalske, Lotta Kalske, Milja Kiviranta sekä Lilli Halttunen.

Maajoukkue-seitsikon lisäksi pelistä ovat varmuudella pois Jasmin Mansaray, Elisa Ikonen ja Tuuli Enkkilä, jotka ovat vielä toistaiseksi sivussa peleistä vammojensa takia. Lotta Lindström on puolestaan ollut tämän viikon harjoittelemassa ulkomaisen UWCL-joukkueen kanssa, joten hänen pelaamisensa on hyvin epävarmaa. Näiden poissaolojen lisäksi pari pelaajaa on myös kipeänä ja poissa kokoonpanosta perjantaina.

Sopimuksettomista pelaajista perjantain pelissä on mukana Mimmi Nurmela, joka on koko ajan harjoitellut Klubin mukana. HJK:n Ykkösen joukkueesta peliin tulevat mukaan Juulia Sarkki, Edit Mare, Olivia Reis sekä Iiris Holmström.

– Toki maajoukkueen reissu tuo hieman haasteita kokoonpanoon, mutta meillä on laaja rinki ja hyvä yhteistyö Ykkösen joukkueen kanssa. Todella kiva päästä vihdoin myös pelaamaan. Edellisestä pelistä on vierähtänyt jo useampi kuukausi. Jännittävää ja samalla innostavaa päästä nyt pelaamaan, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoo.

– PKKU on sarjanousijana varmasti sopiva mittari tähän vaiheeseen, ja he tulevat peliin varmasti ennakkoluulottomasti. Meidän pitää olla valmiina alusta asti ottamaan ohjat pelistä ja pitämään hyvää intensiteettiä kaikissa pelin vaiheissa. Haluan myös nähdä meiltä energisen ja aktiivisen pelin, joka antaa hyvää pohjaa seuraaville viikoille, Heinonen lisää.

HJK ja PKKU kohtaavat perjantaina Talin jalkapallohallissa kello 16.00. Otteluun on yleisölle vapaa pääsy.