Perjantaina vastassa PK-35 Vantaa

HJK kohtaa perjantaina Bolt Arenalla Kansallisen Liigan ottelussa PK-35 Vantaan.

Mimmi Nurmela HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK on pelannut tämän kauden liigassa kolme peliä, joista saldona on kaksi voittoa ja yksi tappio. Klubi avasi kautensa voitolla JyPK:stä (4–1) ja TiPS:stä (2–0), mutta vappuviikonloppuna KuPS oli vahvempi maalein 3–0.

PK-35 Vantaa on myös pelannut kolme peliä, joista se on saanut kasaan neljä pistettä. Avauspelissään vantaalaiset pelasivat 2–2-tasapelin Åland Unitedin kanssa. Toisessa pelissään PK kärsi 0–3-tappion KuPS:lle. Vappuna vantaalaisjoukkue nappasi kauden avausvoittonsa, kun HPS kaatui maalein 4–0.

Ennen kauden alkua PK-35 Vantaa ja HJK kohtasivat Suomen Cupin välierässä. Finaalipaikan otti itselleen PK-35. Peli päättyi lukemiin 1–1, mutta vantaalaiset olivat vahvempia rangaistuspotkukilpailussa.

PK-35 Vantaan parhaat maalintekijät ovat tällä kaudella olleet Wilma Forsblom ja Oona Sevenius, jotka molemmat ovat tehneet kaksi maalia. Myös HJK:n parhaat maalintekijät Linda Ruutu ja Vilma Hakala ovat onnistuneet kahdesti.

HJK siis aloitti kautensa kahdella voitolla, mutta KuPS-vieraspeli oli pettymys niin pelillisesti kuin tuloksellisesti.

– Tiedostamme hyvin sen, että emme olleet omalla tasolla Kuopiossa. Peli käsiteltiin nopeasti ja käännettiin katseet PK-peliin. Kentällä nähdään varmasti näyttöhaluinen joukkue, päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

Teesit perjantaille ovat selvät. Tavoitteena on nostaa oman tekemisen tasoa ja ottaa kotivoiton myötä kolme pistettä.

– Kaiken ydin on se, että miten heittäydymme peliin, toimimme kollektiivina, lyömme itsemme likoon täysillä ja olemme rohkeita. Sen päälle sitten meidän pitää olla pallollisena parempia ja pystyä liikuttamaan vastustajan muotoa. Puolustamisen osalta meidän on saatava aktiivisuutta lisää siihen, että milloin haemme eri alueilla riistoja, Kunnas pohtii.

HJK ja PK-35 Vantaa ovat toisilleen tuttuja vastustajia. Pääsääntöisesti pelit ovat aina olleet erittäin tasaisia.

– Nyt kohtasimme tietenkin jo cupin pelissä, joten sitäkin kautta vastustaja on hyvinkin tuttu. PK on pallollisena vahva joukkue, jossa on hyviä pelaajia. Heillä on myös loukkaantumistilanne helpottanut, joten se tuo taas lisää vaihtoehtoja kentälle.

– Tässä pelataan tällä hetkellä tosi tiiviiseen tahtiin. Alkuviikko meni palautuessa edellisestä pelistä, mutta samalla toki katseet käännettiin PK-otteluun. Joukkueessa on hyvä fiilis ja kiva päästä taas kotikentälle pelaamaan perjantaina, Kunnas totesi.

HJK ja PK-35 Vantaa kohtaavat perjantaina Bolt Arenalla kello 18.30. Ottelu pelataan edelleen ilman yleisöä. Ruutu+ näyttää pelin suorana lähetyksenä.