Piste Turusta – Yläloppusarjaan viiden pisteen johdossa

HJK pelasi lauantaina 1-1-tasapelin TPS:n vieraana Naisten Liigan runkosarjan päätöskierroksella.

HJK aloitti pelin vahvasti ja heti alussa Jutta Rantala pääsi hyvään maalipaikkaan. Laukaus painui kuitenkin hieman ohi. Ote säilyi hyvin HJK:lla ja 20 minuutin kohdalla Ashley Riefner pääsi laukaisemaan, mutta maalivahti Siiri Välimaa torjui.

Seuranneesta kulmapotkusta HJK iski pelin avausmaalin, kun Jutta Rantalan keskitys tavoitti takatolpalta Essi Sainion. Maali oli Sainiolle kauden kuudes.

Kotijoukkue TPS kuitenkin kuittasi maali heti seuraavasta hyökkäyksestään, kun Annika Haanpää laukoi pallon etukulmaan 16 metristä.

Maalien jälkeen ote säilyi edelleen Klubilla. Lähimmäksi maalintekoa pääsivät Rantala ja Sainio, mutta tulosta ei syntynyt. Rantalan vedon torjui maalivahti ja Sainion pusku taas painui hieman ohi maalin.

Toisella jaksolla pallohallinta oli selkeästi HJK:lla, eikä TPS päässyt juurikaan hyökkäämään. Maalipaikat jäivät kuitenkin lopulta vähiin. Pelin lopussa Hanna Ruohomaa hätyytteli maalia kahdella puskullaan ja Hälinen pääsi laukomaan läheltä, mutta enempää maaleja ei pelissä enää nähty. Näin ottelu päättyi pistejakoon 1-1.

Ottelu oli runkosarjan viimeinen. HJK keräsi 18 pelistään 13 voittoa ja viisi tasapeliä, pisteitä 44. Toiseksi sijoittui Honka, joka on viiden pisteen päässä Klubista. Honka pelasi lauantaina myös tasapelin.

Yläloppusarjassa pelataan viisi peliä, joista HJK kohtaa kotikentällään JyPK:n, KuPS:n ja Hongan. Vieraskentällä vastaan tulevat TiPS ja Åland United. Yläloppusarjan otteluohjelma julkistetaan ensi viikolla.

TPS – HJK 1-1 (1-1)
20. 0-1 Essi Sainio
22. 1-1 Annika Haanpää