Rautiainen: ”Ilves on kova ryhmä”

Molemmat joukkueet pelasivat viime viikonloppuna liigaa. HJK kävi poimimassa kolme pistettä Kipparihallista Kokkola F10:n kustannuksella, Ilveksen kärsiessä tappion sarjakärki-PK-35 Vantaata vastaan. Viime kauden Suomen Cup-finalistit ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti tänä vuonna. Joukkueet kohtasivat tämän vuoden Liigacupin välierässä maaliskuussa. Tuolloin HJK oli parempi ja voitti otteluparin vieden matsin Tampereella 0-1 ja Helsingissä 5-1. Edellisestä kymmenestä kohtaamisesta Klubi on voittanut yhdeksän, yhden päättyessä tasapeliin. Ilveksen alkukausi ei kuitenkaan ole ollut huono, sillä se on neljästä ottelusta saalistanut kaksi voittoa, tasapelin ja tappiossaan PK-35:ta vastaan se johti ottelua kahdesti.

HJK-luotsi Jutta Rautiainen näkee, että raitapaidat saattavat joutua toistaiseksi kovimpaan testiinsä kuluvalla kaudella.

– Pidän Ilvestä materiaaliltaan kovana ryhmänä. Erityisesti Annika Tossavainen ja Heidi Kivelä ovat liigatasolla erittäin hyviä pelaajia. Nöyrästi, mutta terveellä itseluottamuksella lauantain peliin lähdetään, Rautiainen kertoo.

Valmentaja kertoo, että joukkueessa vallitsee hyvä työmoraali. Töitä tehdään hyvällä asenteella ja halu menestyä on kova.

– Me ollaan kehitytty alkukaudesta selvästi. Nyt ollaan jo aika hyvällä tasolla ja on erityisen tärkeää, että pystymme pitämään suoritustasaisuuden läpi kauden. Viime pelissä vaihtui kolme pelaajaa avauskokoonpanossa, joten on ilahduttavaa että ringistä löytyy pelaajia vastaamaan haasteeseen, Jutta Rautiainen sanoo.

PK-35 johtaa sarjaa pelattuaan yhden ottelun enemmän, Klubin ollessa toisena. Rautiainen ei kuitenkaan halua tuijotella sarjataulukkoa, vaan keskittyy otteluun kerrallaan. Jokainen ottelu on tärkeä.

– Me tehdään vain omaa juttuamme. Yritetään tehdä peliä ja olla aloitteellisia. Se kehittää yksilöitä ja joukkuetta. PK-35:een keskitytään sitten kun pelaamme heitä vastaan, valmentaja linjaa.

HJK vs Ilves lauantaina Talin jalkapallohallissa kello 16. Liput 6e/4e.