Rautiainen: ”Olemme pahin vastustajamme”

HJK kohtaa lauantaina porilaisen Nice Futiksen Naisten Liigan kamppailussa Talissa. Klubi lähtee otteluun jälleen suurena suosikkina, sillä porilaisjoukkue viruu sarjataulukon hännillä hävittyään kaikki viisi otteluaan.

Porilaisen Nice Futiksen alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin ruusuinen. Ryhmä on hävinnyt kaikki liigakamppailunsa tänä vuonna. Lisäksi joukkueen uusi valmentaja Mikko Mannila otti uudet tehtävänsä vastaan vain vajaa viikko sitten. Töitä varmasti riittää, mutta joukkueella on nyt mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä. 

HJK:n alkukausi sen sijaan on sujunut mallikkaasti. Raitapaidat ovat saalistaneet viidestä liigaottelustaan viisi voittoa. Klubi on yhden ottelun enemmän pelannutta sarjakärki PK-35:ttä yhden pisteen jäljessä.

HJK kohtaa vielä VJS:n Suomen Cupissa ennen lauantaista liigaottelua. Valmentaja Jutta Rautiainen toivoo, että joukkue pysyy terveenä.

– Luottavaisin mielin me Nice Futista vastaan lähdetään, kunhan ei vaan tule mitään loukkaantumisia, Rautiainen kertoo.

Vaikka Klubin ottelut ovat sujuneet voittopuolisesti, uskoo Rautiainen joukkueeltaan löytyvän nöyryyttä ja taistelutahtoa. Luotsi uskoo myös, että vastaan tulee taisteleva joukkue, jolla on halua näyttää osaamisensa.

– Futiksessa voi tapahtua ihan mitä, se tässä lajissa on hienoa. Ei meilläkään kaikki ole vielä täysin muotissa, vaan paljon on kehitettävää. Me olemme pahin vihollinen itsellemme, Jutta pohtii.

HJK:n peli on ollut alkukaudesta aktiivista ja hallintaan pyrkivää. Ryhmä on saanut olla tarkkaavainen jatkuvasti vastustajien panostaessa vastahyökkäyspeliin ja keskittymisen herpaantumisesta on rangaistu. 

– Ilveksen avausmaali meitä vastaan edellisessä pelissä oli ketjureaktio pieniä virheitä. Tuollaisia tilanteita vastaan on aika vaikea harjoitella, koska pelitilanne on kuitenkin aina eri asia. Vastustaja pelasi sen tilanteen toki myös taidokkaasti, Rautiainen kehuu.

HJK v Nice Futis Talin jalkapallohallissa lauantaina 14.5 kello 16. Liput 6e/4e.