Rautiainen: ”TPS-ottelu jo historiaa”

HJK kohtaa pääsiäislauantaina Kuopion MimmiFutiksen Talin jalkapallohallissa. Viime kaudella kuopiolaiset sijoittuivat liigataulukossa yhdeksänneksi välttäen liigakarsinnan vain maalieron turvin. Ennen kauden alkua seura ei ollut ilmoittanut varsinaista urheilullista tulostavoitetta, sillä joukkueen kasaaminen oli jokseenkin vaiheessa. Toistaiseksi kausi on alkanut yhdellä tappiolla ja tasapelillä.
HJK sen sijaan sai hyviä onnistumisia edellisessä ottelussaan TPS:ää vastaan. 0-6 –voiton myötä joukkue on avannut kautensa kahdella voitolla. Valmentaja Jutta Rautiainen haluaa pitää kiinni ykkösijasta.
– Mun aikana ei olla vielä liikaa päästy nauttimaan kärkisijasta, joten tämä kauden alku on ollut siinä valossa positiivisempi, Jutta kertoo.
Vaikka KMF:n kausi ei ehkä ole tulosten valossa lähtenyt liikkeelle erityisen hyvin, uskoo Rautiainen että edessä on lauantaina kova taistelu.
– Me tiedetään kuopiolaisten vahvuudet ja meidän on annettava kaikkemme lauantain pelissä. Viime kauden ekassa kohtaamisessa pelasimme tasan KMF:n kanssa. Se oli tuskallinen peli ja tiedän ettemme tule pääsemään helpolla tälläkään kertaa, Rautiainen toteaa.
HJK:n edellinen peli Turussa päättyi sinivalkoisten maali-iloitteluun, mutta Rautiaisen mukaan ottelu on jo historiaa. Valmentaja kertoo joukkueen keskittyvän täysillä tulevaan otteluun.
– Se peli on jo unohdettu. Siinä loksahteli joitain juttuja hyvin ja saatiin loistava tulos, mutta ei sekään vielä täydellinen matsi ollut. Vielä löytyy parannettavaa. Meidän kokoonpano on elänyt jonkin verran, joten parasta Klubia ei ole vielä nähtykään. Onneksi meillä on vahva rinki, Rautiainen sanoo.
Ottelu pelataan lauantaina 23.4 Talin jalkapallohallissa kello 16 alkaen. Liput 6e/4e.