Riku Remes & Alvaro Molinos – lisävirtaa kentälle 

HJK Naisten valmennustiimiin on liittynyt täksi kaudeksi kaksi uutta kasvoa. Kummankin urapolku kohti nykyistä roolia on rakentunut Klubin sisällä. 

Riku Remes - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Joukkueen valmentajana ja päävalmentaja Jonne Kunnaksen luottoparina toimii tällä kaudella Riku Remes. Klubikasvatti Remes on aloittanut lennokkaan uransa 4-vuotiaana HJK Laajasalon kaupunginosajoukkueessa edeten myöhemmin HJK Akatemiaan. Klubin valmentajatakki Remeksellä on ollut yllään viimeiset neljä vuotta, ensin 2005 syntyneiden tyttöjen akatemiajoukkueen päävalmentajana ja kahden viimeisen vuoden aikana HJK T18 Akatemian päävalmentajana. Klubin pelaaja- ja valmentajavuosien välille mahtuu myös vastuullisia valmennustehtäviä FC Konnun riveissä. 

– Naisten ammattiympäristössä valmentaminen on ollut omana tähtäimenä ja tavoitteenani jo jonkin aikaa. Sitä kohti on edetty Klubissa askel kerrallaan C14 valmennuksesta ja tässä sitä nyt ollaan. Ei vielä maalissa, mutta aika pitkällä, Remes kuvailee.  

– Valmentajatiimi ympärillä on tuttu joukkueiden yhteistyön kautta, mutta tämä on itselleni siitä erilainen vuosi, etten toimi yhdenkään joukkueen päävalmentajana. Se onkin enemmän juuri sitä, mitä olen hakenut, että voin myös oppia päävalmentajalta ja keskittyä kenttähommaan ja jättää päävalmentajan tehtäviin kuuluvat kentän ulkopuoliset asiat pienemmälle huomiolle, Remes taustoittaa. 

HJK Naisten valmennuksessa Remeksen rooli onkin vahvasti kentällä ja vastustajien analysoinnissa. Muiden joukkueen jäsenten vitsikkääksi ja symppikseksi kuvailema Remes tuo viiltävän tarkkojen analyysien lisäksi joukkueeseen myös tiettyä rentoutta. 

– Olen todella pelaajalähtöinen ja kauden isona ajatuksenani onkin, että haluan olla pelaajien tukena. Pyrin olemaan helposti lähestyttävä ja turvallinen henkilö, jolle voi puhua mistä vain. 

– Toki se, että voi itse antaa pelaajille niin paljon, on pitkälti sen ansiota, että oma perhe tukee ja sopeutuu tähän välillä aikataulullisesti aika haastavaankin kuvioon, Remes kiittää naurahtaen.  

Àlvaro Molinos - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Naisten staffiin niin ikään kotiutunut Álvaro Molinos toimi viime kaudella HJK Klubi 04:n sekä veikkausliigajoukkueen fyysisenä valmentajana. Tälle vuodelle edessä oli toivottu paluu omalle vahvuusalueelle.  

– Olen työskennellyt ennen Suomeen muuttoani 13 vuotta Euroopassa naisten huippufutiksen valmennuksessa. Pidän valmentajan näkökulmasta naisten fyysistä valmennusta miehiä haastavampana, sillä oikealla valmennuksella on niin valtava merkitys lopputulokselle. Myös HJK:n kunnianhimo ja esimerkiksi katseet Naisten Mestarien liigaan laittavat riman sopivan korkealle, sitä samaa tasoa kohti tein töitä Saksassakin, Molinos avaa ajatuksiaan. 

Hyvin kokonaisvaltaisesti pelaajien hyvinvoinnista ja kuormituksesta vastaava Molinos on viihtynyt uudessa roolissaan hyvin. Samalla hän pitää luonteelleen tyypillisesti yllä sekä joukkueen korkeaa motivaatiota että vaatimustasoa.  

– Meillä on joukkueessa persoonina mahtavia pelaajia. Ammatillisesti pelaajien taustat vaihtelevat kuitenkin paljon. Osa on siirtynyt muista seuroista, osa on noussut juniorijoukkueista. En halua muuttaa kenenkään persoonaa, vaan opettelemme yhdessä mitä ammattimaisen profiilin nostaminen käytännössä tarkoittaa. On motivoivaa nähdä, että meillä on mahdollisuuksia ottaa tässä selkeitä kehitysaskelia.  

– Haluan myös itse olla todella ammattimainen ja näyttää esimerkkiä pelaajille. Ei riitä, että toistelemme ammattilaisuuden sanaa, vaan meidän on mietittävä mitä siihen kuuluu ja näytettävä sen intensiteetin ja motivaation esimerkkiä. Toivottavasti myös omat kokemukseni Euroopan kentiltä ovat pelaajille avuksi, Molinos päättää.  

Katso Instagramista miten joukkueen jäsenet kuvailevat Rikua ja Alvaroa!