Rose ratkaisi Klubille jatkopaikan Cupissa

Vartti ennen pelin loppua syntynyt 2-3-osuma toi voiton kotijoukkue Tikkurilan Palloseurasta. Jessi Hietanen antoi vasemmalta laidalta pitkän keskityksen takatolpalle, josta tilanteeseen oikea-aikaisesti kiirehtinyt Rose puski pallon kauniisti maalivahdin yli takakulmaan.

Tämä oli hieno loppu Tikkurilan urheilupuiston hyväkuntoisella nurmella pelatulle, klubilaisittain hankalalle ottelulle. Naisten Ykkösen etelälohkossa toisena oleva TiPS ei arastellut raitapaitoja; mitenkään ei voinut nähdä, että kotijoukkue pelaa yhtä sarjaporrasta alempana kuin HJK.

Kamppailu alkoi Klubilta parhaalla mahdollisella tavalla. Tuskin erotuomari Mikko Junkkari oli ehtinyt viheltää pelin käyntiin, kun pallo oli jo kotijoukkueen verkossa. Mari Perasto vapautti vasemmalta laidalta annetulla syötöllä nopean Vera Saastamoisen toppareiden välistä läpimurtoon. Saastamoinen sijoitti pallon hallitusti vasempaan alakulmaan ohi vastaan tulleen maalivahdin Sanna Timosen.

10 minuutin kuluttua 0-2 oli lähellä, kun läpi päässyt Saastamoinen kaadettiin rangaistusalueella. Kaikki odottivat rangaistuspotkua, mutta Junkkari näki tilanteen eri tavalla. Rehellisyyden nimissä myös vierasjoukkueella oli puolen tunnin kohdalla vastaavanlainen tilanne, mutta Junkkarin ratkaisu oli sama.

Tämän jälkeen Klubin peli hyytyi pahasti. 13. minuutilla TiPS sai vasemmalta puolelta kulman, joka leijaili vierasjoukkueen maalin eteen. Minna Pelkonen ruhjoi pallon verkkoon klubilaisten hyvin vaisujen estelyjen häiritsemättä. 1-1.

Kolme minuuttia myöhemmin toppari Jennifer Ludemannille ja maalivahti Noora Matikaiselle sattui kommunikaatiovirhe. Matikainen oli nousemassa maaliltaan vastaan pystysyöttöä. Ludemann ehti kuitenkin palloon ensiksi ja yritti syöttää sen alaspäin maalivahdilleen. Tämä oli kuitenkin niin lähellä, että syöttö ohjautui hänen ohitseen, ja TiPSin vaarallisella kärkipelaajalla Emma Nuutisella oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Vain minuutti myöhemmin Klubi tuli tasoihin Jessi Hietasen kauniilla kaukolaukauksella 20 metristä oikeaan yläkulmaan.

Aurinkoisesta säästä nauttinut yleisö näki tässä vaiheessa vaihtelevaa peliä, mutta valmentajien stressitasolle peli ei tehnyt hyvää. Jopa yleensä rauhallinen päävalmentaja Maria Virolainen joutui korottamaan ääntään muutamaan otteeseen. Vaikka peli oli kenttätapahtumiltaan tasainen, tikkurilalaisten Jannica Tjeder ja Emma Nuutinen aiheuttivat Klubin puolustukselle päänvaivaa koko ottelun ajan. HJK:n avausjakson paras mahdollisuus siirtyä johtoon tuli viitisen minuuttia ennen taukoa. Stephanie Rose pääsi Vera Saastamoisen läpisyötöstä läpi, mutta TiPS-vahti Timonen tuli erinomaisesti vastaan.

Toinen puoliaika jatkui samankaltaisena kuin avausjaksokin. Molemmille joukkueille tuli aika paljon harhasyöttöjä keskialueella, mistä syntyi vaarallisia vastahyökkäyksiä. Klubin vaarallisimmat tekopaikat osuivat Ulla Matikaiselle, Vera Saastamoiselle ja Stephanie Roselle. Ensimmäisellä puoliajalla hiukan pimennossa ollut Rose piristyi huomattavasti toisella jaksolle ja pääsi ansaitusti viimeistelemään ratkaisumaalin.

Päävalmentaja Maria Virolainen näki, että voitosta huolimatta oman joukkueen esityksessä oli paljon parannettavaa.

– Korostin kyllä ennen peliä, että TiPSissä on kahdeksan pelaajaa, jotka ovat pelanneet liigatasolla. Joukkueessa on sekä kokemusta että hyviä nuoria pelaajia. Viestini ei ilmeisesti mennyt ihan perille. Me emme pelanneet riittävästi joukkueena, oli liikaa yksityisyritteliäisyyttä.

– Vera Saastamoinen oli kyllä tänään erinomainen, hän jaksoi raataa itsestään kaiken energian irti.

Sunnuntaina HJK kohtaa sarjapelissä ylivoimaisen ykkösjoukkueen Åland Unitedin.

– Pelaajamme ymmärtävät varmasti, että silloin meidän esityksemme pitää olla aivan erilainen kuin tänään, Virolainen korostaa.

TiPS – HJK 2-3 (2-2)

2.   0-1 Vera Saastamoinen

13. 1-1 Minna Pelkonen

16. 2-1 Emma Nuutinen

17. 2-2 Jessi Hietanen

74. 2-3 Stephanie Rose

HJK:n avauskokoonpano:                                                                                                               Noora Matikainen, Julia Säppi, Jennifer Ludemann, Sanna Huhtamo, Ella Rinta-Filppula, Mari Perasto, Ulla Matikainen, Ilona Mikkelä, Jessi Hietanen, Stephanie Rose, Vera Saastamoinen

Vaihtopelaajat:                                                                                                                             Iida Muinonen, Petra Koivuvaara, Laura Hyvönen, Veera Viitikko

Vaihdot:

46′ Ella Rinta-Filppula -> Iida Muinonen

46′ Ilona Mikkelä -> Petra Koivuvaara

83′ Ulla Matikainen -> Veera Viitikko