Saario: ”Meillä on tosi hyvä joukkue kasassa”

HJK:n naisten joukkue jyräsi hallitsevan Suomen Mestarin PK-35 Vantaan lauantaina 0-3. Myyrmäen hallissa pelatussa ottelussa maalinteon ensimmäisellä jaksolla aloitti HJK-toppari Kati Hakala. Klubi lisäsi merkinnät maalisarakkeeseen kahdesti toisella jaksolla Melinda Koivulan ja Iida Muinosen toimesta.

Keskikenttäpelaaja Tiina Saario kertoo joukkueen olleen hieman puolikuntoinen ottelussa, mutta kokee joukkueen olleen silti hyvässä iskussa.

– Ensimmäisella puoliajalla pelasimme oikein hyvää peliä. Saimme rakennettua todella hyviä hyökkäyksiä. Toisella jaksolla PK-35 pääsi vähän paremmin sitten mukaan otteluun. Meillä on ollut flunssa-aalto joukkueessa, että todellakin hatunnoston arvoinen suoritus. Kuitenkin viime kauden mestari vastassa, Saario kehuu.

Sinivalkoisten alkukausi on Naisten Liigan joukkueelle erittäin haastava, sillä samassa Liigacup-lohkossa pelaavat viime kauden mestari sekä pronssijoukkue. Kovista vastustajista huolimatta Klubi on saavuttanut erinomaiset tulokset molemmista otteluistaan. FC Honka kaatui viime viikonloppuna 4-1.

– Mun mielestä on tosi hyvä, että kausi alkoi kahdella tosi kovalla pelillä. Joukkue pääsee haastamaan itseään ja kokeilemaan, että millä tasolla pelaajat ja joukkue menee tällä hetkellä. Kaikilla oli kova näyttämisen halu. Ei tarvinnut erikseen motivoida, Saario sanoo.

– Ainahan ne on kovia vastustajia, mutta nyt ollaan vasta talvikaudelle. Kaikkien joukkueet tulevat vielä muokkaantumaan. PK ja Honka parantavat varmasti peliään. Kovia joukkueita ne on molemmat.

HJK:n ryhmä on kokenut muutamia menetyksiä, mutta joukkueen runko on säilynyt lähes samanlaisena viime kauteen verrattuna. Tiina Saario uskoo ryhmän hyötyvän yhteisestä historiasta.

– On hyvä, että ympärillä on pelaajia, jotka on tuntenut jo muutamia vuosia. Vähän eri pelipaikoilla osa pelaajista pelaa. Me ollaan saatu myös muutama hyvä vahvistus. Meillä on tosi hyvä joukkue nyt kasassa, Tiina kertoo.

PK-35 Vantaa – HJK 0-3 (0-1)

0-1 Hakala
0-2 Koivula
0-3 Muinonen

HJK:n kokoonpano:

Heidi Foxell, Veera Vartiainen, Kati Hakala, Laura Kivistö, Emma Koivisto, Sini Ihamäki, Tiina Saario, Nea-Stina Liljedahl, Nora Heroum, Marianna Tolvanen, Iida Muinonen

Vaihtopelaajat:
Vera varis, Melinda Koivula, Ella Rinta-Filppula, Maiju Mutikainen.

Vaihdot:

46′ Varis –> Foxell
46′ Koivula –> Heroum
46′ Rinta-Filppula –> Koivisto
XX’ Ihamäki -> Mutikainen