Sarjakärki KuPS haki pisteet Helsingistä

HJK kärsi tiistai-iltana Bolt Arenalla 0–4-tappion Kuopion Palloseuralle.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Sarjakärki KuPS oli tiistaina odotetun kova Kansallisen Liigan kärkipelissä ja ratkaisi pelin ensimmäisen jakson kolmelle maalillaan.

Klubi aloitti pelin hyvin ja jo toisella minuutilla Jenna Topra sai huippupaikan, mutta pallo painui ohi maalin. Tilanteen jälkeen HJK pystyi edelleen hyvin kontrolloimaan peliä, mutta 12. minuutin kohdalla Klubin niskaan kaadettiin kylmää vettä. Pallo osui Helmi Raijaksen käteen vaarattomassa tilanteessa ja seuranneen rangaistuspotkun ampui varmasi sisään Aino Kröger.

Kun KuPS pääsi pelissä johtoon, otti se myös hallinnan itselleen pelistä. Puolen tunnin pelin jälkeen kuopiolaiset iskivät pikatahtia kaksi maalia lisää. Ensin Kröger karkasi läpiajoon ja hetkeä myöhemmin Silva Santos ohjasi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin.

Näin tauolle mentiin tilanteessa 0–3.

Toisella jaksolla kenttätapahtumat tasoittuivat ja peli eteni varsin tasaisesti. Jakson ainoa maali nähtiin vartti ennen loppua, kun vaihdosta kentälle tullut Gentjana Rochi puski pallon boksin sisältä ohi HJK-vahti Maija Kootan.

– Alku oli hyvää meidän tekemistä molempiin suuntiin. Saimme luotua myös laadukkaat maalintekopaikat. Kesken meidän painostuksen annettu rankkari, katkasi meidän flow:ta pelaamisesta, päävalmentaja Arttu Heinonen kommentoi pelin jälkeen.

– Toiselle jaksolle saimme meidän omasta pelaamisestamme paremmin kiinni ja varsinkin toisen jakson alussa saimme painettua KuPS:n syvälle. Tästä ei kuitenkaan saatu palkintoa ja KuPS pääsi rokottamaan vielä kerran.

Sarjakolmosena porskuttavan HJK:n tiivis pelitahti jatkuu sunnuntaina, kun se matkustaa PK-35 Vantaan vieraaksi Myyrmäkeen.

– Tiistaina ei ollut meidän osaltamme paras päivä, mutta me käännämme katseet kohti sunnuntain matsia, jossa aiomme palata takaisin voittojen tielle.

HJK – KuPS 0–4 (0–3)
12. 0–1 Aino Kröger
27. 0–2 Aino Kröger
30. 0–3 Silva Santos
75. 0–4 Gentjana Rochi

Kokoonpano
Maija Koota
Joanna Tynnilä
Mimmi Nurmela
Maaria Roth
Milja Kiviranta
Tuuli Enkkilä
Helmi Raijas (45. Linda Nyman)
Lotta Kalske (45. Emilia Kupsanen)
Lotta Lindström (66. Peppi Kontturi)
Jenna Topra (45. Ria Karjalainen)
Lilli Halttunen (45. Iina Salmi)