Siiri Forsström, kahden lajin lupaus

HJK:n maalivahtikolmikon kuopus, 17-vuotias Siiri Forsström, oli ollut jo pitkään Klubin maalivahtiosaston seurannassa ennen seurasiirtoa. Muiden futisseurojen lisäksi Siirin otteita seuraavat suomalaiset koripallotahot.

Siiri Forsström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Koko ikänsä Valtin riveissä jalkapalloa pelannut Forsström löysi pelottomana ja voitontahtoisena lapsena paikkansa maalitolppien välistä helposti.

– Aloitin futiksen kun olin juuri täyttänyt viisi. Aika pienestä asti olin se, joka halusi mennä maaliin. Pienenä monet saattoivat väistää palloa, mutta tiesin että en pelkää palloa niin halusin mennä maaliin itse kun tiesin että silloin voitetaan todennäköisemmin, Siiri naurahtaa.

Monipuolinen maalivahti pelasi kuitenkin vielä pari kautta sitten pääpelipaikkansa lisäksi kenttäpelaajana. Eikä monipuolisuus lopu siihen. Vastikään U18-maajoukkueen tuplamaaottelusta Portugalista palannut Siiri pelaa nimittäin myös koripallon U19-tyttöjen SM-sarjaa ja naisten 1. divisioonaa.

Koripallon seurajoukkueista WB-Panttereiden ja Helmi Basketin riveissä koripalloa pelaava Forsström ei ole vielä halunnut keskittyä vain yhteen lajiin, sillä näkee kokonaisuuden tukevan tämänhetkistä kehitystä.

– Futiksen ja koriksen kaudet eivät mene päällekkäin, joten yhdistelmä on ihan organisoitavissa. Samoja fyysisiä ominaisuuksia tarvitaan molemmissa. Koriksen puolelta olen saanut omaan futisosaamiseeni lisää mm. fyysisyyttä.

– Olen muutenkin puhelias, ja olen sitä myös futiksessa kentällä. Maalissa pelatessa on tosi tärkeää, että pystyy käyttämään ääntä ja ohjaamaan muita. Samaa kentällä kommunikointia olen saanut tuotua toisaalta myös korikseen, Forsström pohtii kahden lajin etuja.

Klubin riveissä edellisen kauden päätyttyä harjoitellut Forsström näkee tulevan kauden kasvupaikkana.

– Meitä on kolme tosi voitontahtoista veskaria. On tosi kiva olla mukana tässä joukkueessa ja pääsen varmasti kehittymään tosi paljon, vaikka lähden vähän altavastaajana eikä peliaikaa vielä paljoa tulisikaan, Siiri päättää

Klubi avaa Kansallisen Liigan kautensa kotiottelulla Bolt Arenalla 16.4.2023. Varmista paikkasi katsomossa hankkimalla kausikorttisi nyt huokeaan 50 € hintaan (lapset 30 €).