Silja Jaatinen ja Veera Hellman Klubissa myös kaudella 2022

HJK on tehnyt kauden 2022 kattavat jatkosopimukset Silja Jaatisen ja Veera Hellmanin kanssa.  

Joukkueen vuoden kehittyjäksi äänestetty Klubin oma kasvatti Silja Jaatinen pelasi päättyneellä kaudella HJK-paidassa Kansallisessa Liigassa 20 ottelua ja viimeisteli niissä yhden maalin. Päävalmentaja Jonne Kunnas näkee Jaatisella olevan vielä paljon annettavaa joukkueelle. 

– Silja pelasi erittäin nousujohtoisen kauden ja loppukaudesta olikin jo isommassa roolissa ja vastuussa, vaikkakin vastuutta tuli koko kauden mitassa suhteellisen paljon. Silja on ominaisuuksiltaan erittäin nopea ja sen ansiosta todella vaikea pideltävä mille tahansa puolustukselle. Uskon, että hän pystyy ottamaan vielä lisää askelia pelaamiseensa tulevan kauden aikana ja olemaan entistäkin vaarallisempi pallon kanssa, Kunnas pohtii.  

Lokakuussa Suomea U23-maajoukkueleirilläkin edustanut Jaatinen on myös itse tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa liigajoukkueessa, mutta tulevalle kaudelle jäi vielä paljon tavoiteltavaa.  

– Ensimmäisestä kaudesta edustusjoukkueessa jäi hyvä fiilis! Kehityin pelaajana koko kauden ajan ja pääsin hyvin joukkueeseen mukaan. Ammattimainen ympäristö ja motivoituneet pelaajat ympärillä olivatkin suurin syy jäädä Klubiin. Tulevalle kaudelle haluan kehittää itseäni monipuolisemmaksi ja vahvemmaksi pelaajaksi sekä pyrkiä parhaani mukaan auttamaan joukkuetta voittamaan mestaruuden, Jaatinen kertoo menneestä ja summaa tavoitteitaan. 

Veera Hellman ehti pelata ensimmäisellä HJK-kaudellaan Kansallisen Liigan neljässä ensimmäisessä ottelussa yhteensä 335 minuuttia, ennen kuin loukkaantuminen päätti laiturin kauden.  

Jonne Kunnas harmittelee Hellmanin ennen aikojaan päättynyttä debyyttikautta, mutta katseet ovat jo tulevassa.  

– Veera pelasi erittäin vahvan talven ja oli myös tehokas Suomen Cupin peleissä. Hän pystyi nopeasti osoittamaan, että pystyy pelaamaan tällä tasolla omilla vahvuuksillaan. Onkin hienoa ja tärkeää, että hän jatkaa meidän mukanamme myös tulevan kauden. Harmittavasti hän kärsi loukkaantumisen alkukaudesta ja käytännössä koko kausi meni pilalle. Nyt Veera on kunnossa ja hänelle on tärkeää saada ehjä talvikausi alle.  

– Veera pystyy pelaamaan monipuolisesti erilaisissa rooleissa. Nopeana pelaajana hän pystyy toimimaan erittäin laadukkaasti ja nopeasti pallon kanssa pienissäkin tiloissa aiheuttaen vastustajalle paljon ongelmia, Kunnas kiteyttää.  

Hellman itse odottaa ennen kaikkea ehjää kautta 2022. 

– Oma kauteni jäi kesken jo aika aikaisin loukkaantumisen vuoksi, joten siltä osin jäi harmittamaan. Muuten jäi hyvä fiilis, koska olen viihtynyt Klubissa ympärillä olevien ihmisten ja hyvien olosuhteiden ansiosta. Tulevalle kaudelle tavoitteenani on ennen kaikkea pysyä kunnossa, jotta voin kehittää sekä pelillisiä taitojani että fyysisiä ominaisuuksiani. Toivon, että omalla panoksellani pystyn auttamaan myös joukkuettani voittamaan pelejä ja olisi tietysti hienoa päästä juhlimaan mestaruutta kauden päätteeksi, Hellman linjaa.