Sonja Hillberg jatkaa Klubissa

HJK ja Sonja Hillberg ovat tehneet kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen.

Sonja Hillberg - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

19-vuotias keskikenttäpelaaja Sonja Hillberg jatkaa Klubipaidassa kauden 2023. Hillberg nousi HJK:n Kansallisen Liigan joukkueeseen kaudella 2021 Klubin omasta T18 joukkueesta. Ensimmäisellä liigakaudellaan lupaavasti esiintynyt Hillberg vietti suurimman osan kaudesta 2022 lainalla Nurmijärven Palloseuran liigajoukkueessa, mutta ehti pelaamaan kuusi liigamatsia myös HJK:n väreissä. Hän myös edusti Suomea U19-tyttöjen maajoukkueessa.

Päävalmentaja Arttu Heinonen on mielissään monipuolisen Hillbergin jatkosta.

– Sonja tuo meidän joukkueeseen todella kovaa työnteon kulttuuria. Sonjan vahvuudet ovat pallonhallinnan säilyttäminen ja upea kyky huolehtia pallosta. Puolustuspelaamiseen Sonja tuo keskikentälle aktiivisuutta ja mahdollistaa laadukkaan ja monipuolisen puolustamisen jokaisella kentän osa-alueella. Olen erittäin iloinen Sonjan jatkosta Klubissa, Heinonen hehkuttaa.

Hillberg odottaa innolla tulevaa kautta ja uskoo kovan työnteon myös näkyvän pelaamisessaan:

– Viime kaudella sain treenattua paljon niitä asioita, joissa halusin kehittyä ja uskon, että sain montaa asiaa vietyä eteenpäin. Arki tarjosi minulle hyvät mahdollisuudet kehittyä, mistä olen kiitollinen. Viime kaudesta jäi kuitenkin myös paljon nälkää jäljelle. Odotan innolla ensi kautta ja olen valmis tekemään kovasti töitä kehittyäkseni pelaajana sekä auttaakseni joukkuetta taistelemaan ihan kirkkaimmasta mitalista, Hillberg kertoo.