Sunnuntaina Åland Unitedin vieraaksi

HJK kohtaa sunnuntaina Kansallisen Liigan ottelussa vieraskentällä Åland Unitedin.

Annika Haanpää - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on pelannut tämän kauden Kansallisessa Liigassa nyt yhdeksän peliä. Eli takana on runkosarjan ensimmäinen kierros. Klubilla on pisteitä kasassa 19, jotka ovat tulleet kuudesta voitosta, tasapelistä ja kahdesta tappiosta. Sarjataulukossa HJK on tällä hetkellä kolmantena. Edellä ovat KuPS ja PK-35 Vantaa.

Viime lauantaina HJK koki kauden toisen tappionsa, kun sarjakärki KuPS oli vahvempi maalein 1–2. Klubi oli pelissä hyvin mukana, mutta lopulta pisteet matkasivat kuitenkin Kuopioon. HJK:n ainokaisen pelissä teki Annika Huhta.

HJK:n parhaat maalintekijät ovat olleet tällä kaudella Ria Karjalainen ja Oona Sevenius, jotka molemmat ovat tehneet neljä maalia. Karjalainen on ollut loukkaantuneena viime viikot, mutta hän palasi KuPS-pelissä mukaan pelaten jälkimmäisen 45-minuuttisen.

Klubi voitti tämän kauden ensimmäisessä pelissään Åland Unitedin maalein 4–2. Avauskierroksen peli pelattiin HJK:n kotikentällä Bolt Arenalla.

ÅLAND UNITED

Åland United on kerännyt yhdeksästä pelistään 17 pistettä, joilla se on sarjataulukossa neljäntenä. Kausi lähti liikkeelle hieman takkuillen, mutta nyt takana on seitsemän peliä ilman tappiota.

Alkukauden jälkeen Åland United on saanut mukaan kaksi tärkeää pelaajaa: loukkaantumisestaan toipuneen Dana Leskisen sekä uuden hankinnan, Jacqueline Handin. Leskinen on tehnyt nyt kuudessa pelissä neljä maalia ja Hand kaksi. Joukkueen paras maalintekijä on ollut toistaiseksi Katherine Loferski, joka on tehnyt kuusi maalia.

Varmuudella sivussa sunnuntain pelistä Åland Unitedilta on kaikki pelit alusta loppuun toistaiseksi pelannut Helena Bozic, joka sai ÅU:n viime pelissä Honkaa vastaan punaisen kortin.

EDELLISET KOHTAAMISET

Kaudesta 2006 eteenpäin HJK ja Åland United ovat kohdanneet virallisissa peleissä yhteensä 46 kertaa. Åland United on voittanut 17 kertaa ja HJK 19. Tasapelejä on kertynyt 10. Maaliero on Klubin hyväksi 81–69.

Kevään pelissä HJK voitti Ålandin maalein 4–2. Klubin maalit tekivät Veera Hellman (2), Ria Karjalainen ja Oona Sevenius. Ålandin maaleista vastasivat Bozic ja Anna Westerlund. Huomioitavaa on, että Ålandin molemmat maalit syntyivät kulmapotkuista.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Upeaa, että pääsemme jatkamaan kärkiotteluita heti edellisen viikon pettymyksen jälkeen. Åland on pelannut nousujohtoisesti ja heillä on varmasti tärkeää näyttää osaamistaan kotikentällään, kun muistelee kauden ensimmäistä kohtaamistamme, jossa olimme lähes jokaiselle osa-alueella edellä. Odotan myös tälle viikolle erittäin tasaista ja laadukasta Kansallisen Liigan ottelua.

– Tuloksen lisäksi on tärkeä, että pystymme jatkamaan edellisissä otteluissa olleella peli-ilmeellä ja viemään pelaamistamme myös eteenpäin tunnistaen omat vahvuutemme sekä hyödyntäen vastaavasti Ålandin tavan pelata, kiteyttää Jonne Kunnas.

Åland United – HJK
Sunnuntaina 5.6.2022 klo 18.00
Kansallinen Liiga – Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina
Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.