Sunnuntaina Bolt Arenalla HJK–PK-35

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35.

Lotta Lindström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK vs PK-35
Su 23.7.2023 klo 18:00
Kansallinen Liiga – Bolt Arena

Kansallisen Liigan runkosarja on edennyt yli puolivälin, kun joukkueet ovat pelanneet 11 peliä. 18 ottelun jälkeen kuusi parasta joukkuetta etenee yksinkertaiseen Mestaruussarjaan ja neljä heikointa kaksinkertaiseen Haastajasarjaan.

HJK on kerännyt 11 pelistään kahdeksan voittoa ja kolme tappiota. 24 pisteellään Klubi on sarjataulukossa jaetulla kakkossijalla yhdessä Åland Unitedin kanssa. Sarjakärjessä on Kuopion Palloseura, joka on kolme pistettä Klubin ja Åland Unitedin yläpuolella.

Neljäntenä olevat PK-35 Vantaa on Klubista kuuden ja viidentenä oleva FC Honka seitsemän pisteen päässä. Sunnuntain vastustaja PK-35 on sarjataulukossa yhdeksäntenä 10 pisteellään.

HJK ja PK-35 kohtasivat liigan kevätkierroksella Pihlajanmäessä. Silloin HJK nappasi itselleen 2–1-vierasvoiton Emilia Kupsasen ja Lotta Lindströmin maaleilla.

PK-35 on ollut hyvässä iskussa viime viikkoina. Liigassa se on pelannut kolme peliä putkeen ilman tappiota, ja sen lisäksi voittanut kaksi Suomen Cupin peliä. Viidestä viimeisestä pelistään Rami Rantasen luotsaama joukkue on siis napannut neljä voitto ja yhden tasapelin.

– Tämä näkyy varmasti PK-35:n pelaajien itseluottamuksessa, kun takana on useampi tuloksellisesti hyvä peli, HJK:n päävalmentaja Arttu Heinonen pohtii.

– Odotettavissa on kova taistelu pisteistä – niin kuin aina heitä vastaan. Meidän pitää olla valmiita antamaan kaikkemme kentällä ja olla valmiita PK:n erikoistilanteissa ja vastaiskuissa, Heinonen jatkaa.

HJK pelasi edellisen pelinsä Kansallisessa Liigassa Åland Unitedia vastaan heinäkuun alussa. Peli päättyi Klubin 1–4-tappioon. Tämän jälkeen HJK voitti Suomen Cupissa JäPS:n maalein 6–0 ja palasi näin voittojen tielle.

– Todella kiva palata nyt tositoimiin pelikentille FIFA-breikin jälkeen. Olemme tehneet kovasti hommia molempien boksien toiminnoissa. Myös erikoistilanteita olemme pyrkineet parantamaan, Heinonen kertoo.

Sunnuntain peliin HJK lähtee vain ja ainoastaan voitto mielessä.

– Meidän pitää pystyä luomaan laadukkaita paikkoja ja myös hyödyntää ne tehokkaasti, Heinonen mainitsee.

– Tervetuloa taas kannustamaan joukkuettamme. Olemme saaneet loistavaa tukea katsomosta tämän kauden kotipeleissä. Toivottavasti sama jatkuu taas sunnuntaina, päävalmentaja päättää.