Sunnuntaina HJK – PK-35 Vantaa

HJK pelaa sunnuntaina Bolt Arenalla kauden kuudennen pelinsä Kansallisessa Liigassa, kun vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa.

Joanna Tynnilä - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on pelannut hyvän alkukauden. Kansallisessa Liigassa Klubilla on viidestä pelistä neljä voittoa ja yksi tasapeli. 13 pisteellään HJK on sarjataulukossa kolmantena. Edellä ovat kaikki viisi peliään voittaneet KuPS ja sunnuntain vastustaja PK-35 Vantaa.

Klubin parhaat maalintekijät ovat olleet Ria Karjalainen (4), Oona Sevenius (3), Leonie Pankratz (2) sekä Veera Hellman (2). Kertaalleen maalinteossa ovat onnistuneet Ilona Walta, Nea Lehtola, Essi Sainio ja Lilli Halttunen.

Edellisessä pelissään HJK voitti kotikentällään FC Hongan maalein 2–1. Sevenius viimeisteli pelissä Klubin molemmat maalit. Edellisiin peleihin verrattuna Klubin peli oli ajoittain hieman hankalaa, eikä joukkue päässyt luomaan maalipaikkoja alkukauden tahtiin. Voitto ja kolme pistettä irtosivat pelistä kuitenkin ansaitusti.

HJK:n pelaajatilanne on mennyt viikon aikana parempaan suuntaan ja mukaan kokoonpanoon se saa useamman viime pelistä puuttuneen pelaajan. Poissaoloja kuitenkin vielä on ja muun muassa nuorista pelaajista Ilona Walta ja Lilli Halttunen ovat alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa.

HJK ja PK-35 Vantaa pelasivat huhtikuussa Suomen Cupin välierän. HJK voitti pelin jatko-ottelun jälkeen lukemin 3–2 ja eteni näin lokakuussa pelattavaan finaaliin.

PK-35 VANTAA

Vantaalaisjoukkue on avannut upeasti tämän kauden Kansallisen Liigan. Viidestä pelistä sillä on viisi voittoa, joilla se jakaa sarjan kärkipaikan yhdessä KuPS:n kanssa.

PK-35 Vantaa on voittanut alkukauden peleissään ONS:n, Ilveksen, HPS:n, Hongan ja NJS:n. Maaliero viidestä pelistä on 13–5. Vantaalaisjoukkueen paras maalintekijä on ollut Karoliina Autio, joka on tehnyt kuusi maalia. Netta Koso on osunut kahdesti.

Jari Väisänen on valmentanut PK-35 Vantaata kaudesta 2014 eteenpäin. Joukkueen rungon muodostavat pitkään yhdessä pelanneet Velma Oikarinen, Anna Vlasoff, Netta Koso, Roosa Bröijer, Roosa Toivanen, Sanna Saarinen ja Wilma Forsblom. Tällä kaudella isoa roolia ovat ottaneet em. pelaajien lisäksi Autio sekä toppari Rebecca Kindstedt.

PK-35 Vantaa on jo vuosia perustanut pelaamisensa vahvaan pallonhallintaan. Tämä on näkynyt myös alkukauden peleissä, joista vantaalaisryhmä on ottanut ansaitut voitot.

PK-35 Vantaan naisten joukkue perustettiin vuonna 2009, kun PK-35:n edustusjoukkueet muuttivat Vantaalle ja eriytyivät itsenäiseksi PK-35 Vantaaksi. Vuosien saatossa myös PK-35 on sittemmin noussut liigatasolle.

PK-35 Vantaa on voittanut Suomen mestaruuden kausina 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 ja 2018. Nyt PK-35 Vantaa tekee taas uutta tuloaan Kansallisen Liigan kärkikahinoihin.

EDELLISET KOHTAAMISET

HJK ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet kaudesta 2010 eteenpäin virallisissa peleissä (liiga ja cup) yhteensä 42 kertaa. HJK on voittanut peleistä 14, PK-35 Vantaa 22 ja kuudesti peli on päättynyt tasan.

Maaliero 42 pelistä on vantaalaisen hyväksi 89–51.

Viime kaudella HJK ja PK-35 Vantaa kohtasivat kolme kertaa. HJK voitti yhden, PK-35 Vantaa yhden ja kertaalleen päädyttiin tasapeliin.

Kevään Suomen Cupin välierässä HJK voitti pelin 3–2 jatko-ottelun jälkeen. Klubin maalit pelissä tekivät Hellman (2) ja Sainio. PK-35 Vantaalta onnistuivat Forsblom ja Toivanen.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Edellinen ottelu ei ollut paras esitys, mutta kertoo paljon joukkueen henkisestä kantista, että siitäkin huolimatta pystyimme pelin voittamaan. Tällä viikolla treenikentällä tekeminen on näyttänyt vahvalta ja joukkue haluaa pisteiden lisäksi parantaa otteitaan pelaamisessa. Isossa kuvassa pelaamisen rakenteet ovat hyvällä mallilla ja pienellä viilauksella uskon, että sunnuntaina nähdään kotijoukkue omalla tasollaan.

– PK-35 Vantaa on meille hyvin tuttu kilpakumppani viime vuosilta ja nämä ottelut ovat aina tasaisia kuten talven cup-ottelussa nähtiin. Siinä ottelussa pystyimme laadukkaasti etenemään vaarallisille paikoille ja pitämään PK:n kohtuullisen hyvin heidän paikoiltaan pois. Tätä on tärkeä nähdä myös sunnuntaina. Hieno peli luvassa, Jonne Kunnas ennakoi.

HJK – PK-35 Vantaa
Sunnuntaina 8.5.2022 klo 14.00
Kansallinen Liiga – Bolt Arena

Stadionin lipunmyyntipiste HJK-toimiston sisäänkäynnillä Bolt Arenalla palvelee klo 12.00 alkaen. Äitienpäivän kunniaksi oman lipun ostajalle lippu äidille kaupan päälle.
Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.