Sunnuntaina HJK–TiPS

HJK kohtaa sunnuntaina Kansallisen Liigan kotiottelussaan Tikkurilan Palloseuran.

TIPSENNAKKO
Essi Sainio

HJK palasi muutaman viikon pelitauolta viime viikonloppuna, kun JyPK kaatui kahdella Ria Karjalaisen maalilla lukemin 2–1. Sunnuntaina vastustaja TiPS puolestaan voitti kotikentällään PK–35:n maalein 4–1, joten molemmat joukkueet lähtevät peliin voitto allaan.

Sarjataulukossa HJK on tällä hetkellä neljäntenä. Klubi on kerännyt 10 pelistään 17 pistettä. HJK:n yläpuolella ovat KuPS (28), TiPS (24) ja Åland United (23). KuPS ja Åland ovat pelanneet pelin Klubia enemmän.

Sarjan kevätkierroksella HJK ja TiPS kohtasivat Vantaalla. Silloin HJK voitti pelin 2–0, kun Vilma Hakala ja Katariina Kosola onnistuivat maalinteossa.

HJK lähtee sarjan jälkimmäiselle puolikkaalle jahtaamaan sarjan kärkikolmikkoa.

– Peli kerrallaan mennään ja nyt vastassa on TiPS. On tärkeää, että pystymme jatkamaan pelaamisen eteenpäin viemistä omien periaatteiden mukaisesti sekä olemaan vahvoja kokonaisuudessaan kotikentällä, päävalmentaja Jonne Kunnas toteaa.

Viime peleissään HJK on pelannut vastustajia vastaan, jotka keskittyvät matalalla puolustamiseen.

– TiPS on vastustajana totutun hyvä joukkue, mutta meille myös hyvä, että nyt pienen tauon jälkeen, vastustaja pyrkii prässäämään ja hakemaan riistoja ylempää, jolloin tilat kentälle syntyvät eri tavalla kuin edellisissä peleissä ja tähän tulee meidän olla valmiita, Kunnas jatkaa.

Klubin uudet hankinnat eivät ole pelissä vielä edustuskelpoisia, sillä kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa 13.7. Loukkaantumistilanne joukkueessa on parempi kuin keväällä.

– Edelleen pelaajia on valitettavasti sivussa, mutta hyvän ryhmän saamme kentälle ja voittoa lähdemme sunnuntaina hakemaan, Kunnas painottaa.

HJK–TiPS pelataan sunnuntaina Bolt Arenalla kello 18.30.