Sunnuntaina kärkikamppailu HJK – KuPS Bolt Arenalla

HJK kohtaa sunnuntaina Bolt Arenalla Kansallisen Liigan kärkikamppailussa Kuopion Palloseuran.

Linda Nyman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kansallisen Liigan Mestaruussarjassa (yläloppusarja) on pelattu nyt ensimmäinen kierros. Jokaisella joukkueella on jäljellä vielä neljä peliä. HJK voitti omassa pelissään PK-35 Vantaan 2–1 ja KuPS puolestaan latoi taululle 6–0-voittolukemat HPS:stä.

Sarjataulukossa KuPS pitää hallussaan ykköspaikkaa 49 pisteellään. HJK on toisena 40 pisteellään. Klubin perässä tulevat Åland United (39), FC Honka (36), PK-35 Vantaa (28) ja HPS (24).

Mikäli KuPS voittaa sunnuntaina pelattavan ottelun, varmistaa se itselleen myös Suomen mestaruuden. HJK puolestaan voitollaan tiivistäisi mestaruustaistelua, sekä vankistaisi asemiaan hopeataistelussa.

– Meillä on takana nyt hyvä jakso niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Olemme saaneet onnistumisia niin yksilöinä kuin joukkueena, päävalmentaja Arttu Heinonen pohtii.

HJK ja KuPS ovat kohdanneet tällä kertaa kolmesti. Kansallisen Cupin finaalin HJK voitti rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kevätkierroksen liigapelin voitti myös Klubi, kun se haki Kuopiosta pisteet 4–0-voitolla. KuPS puolestaan voitti samoin lukemin viime pelin Bolt Arenalla.

– Viime peli KuPSia vastaan on käsitelty ja meillä paljon parempi valmius tähän peliin kaikissa pelin eri vaiheissa. Nyt pelistä on odotettavissa taas kahden laatujoukkueen kamppailu pisteistä, ja me lähdemme jatkamaan voittoputkea kuopiolaisten kustannuksella, päävalmentaja sanoo.
 
– Jotta saamme pisteet sunnuntaina, pitää meidän pystyä voittamaan kentällä runsaasti 1v1-tilanteita molempiin suuntiin, sekä meidän energinen puolustaminen pitää olla koko matsin ajan päällä. Meidän on tärkeää olla myös kärsivällisiä ja rohkeita pelin aikana ja aiheuttaa KuPS:lle myös hetkiä, joissa he joutuvat puolustamaan.

Kahden viikon päästä (1.10.) HJK ja KuPS kohtaavat toisensa vielä kerran, kun edessä on Suomen Cupin finaali.

– Kuten todettu, meillä on edessä hieno syksy. Nyt katseet ovat sunnuntain pelissä ja toivottavasti saamme taas hyvää tukea kotiyleisöltä. Nyt jos joskus kannattaa tulla katsomaan Kansallisen Liigan huippupeliä, Heinonen korostaa.