Sunnuntaina Suomen Cupin finaali Olympiastadionilla

HJK kohtaa sunnuntaina Suomen Cupin finaalissa Helsingin Olympiastadionilla Kuopion Palloseuran.

Jenna Topra - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK ja KuPS kohtasivat ennen maajoukkuetaukoa Kansallisessa Liigassa Bolt Arenalla. Klubi otti pelistä maukkaan 4–2-voiton. Kansallista Liigaa on pelaamatta vielä kolme pelikierrosta. KuPS johtaa sarjaa, HJK on toisena kuuden pisteen päässä.

Molemmat joukkueet ovat siis pelanneet toistaiseksi upean kauden. Sama tahti on jatkunut myös Suomen Cupissa. Välierissä KuPS voitti Ilveksen maalein 6–1 ja HJK puolestaan PK-35 Vantaan maalein 4–0. Sunnuntaina ratkotaan siis kauden 2023 Suomen Cupin voittaja.

– Pitkä aika on odotettu tätä finaalia ja nyt vihdoin pääsemme sen pelaamaan. Viime viikot meillä on ollut moni pelaaja maajoukkueiden mukana ja keskiviikkona pääsimme pitkästä aikaa harjoittelemaan koko joukkue yhdessä, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

HJK sai edellisestä KuPS-pelistä varmasti hyvän luottamuksen omaan tekemiseen, kun KuPS kaatoi maalein 4–2.

– Se oli meiltä hyvä peli ja hieno lopputulos, joka varmasti antaa lisää itseluottamusta ja energiaa myös cupin finaaliin. Olimme pelissä todella hyviä niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja, mutta olimme omissamme myös tehokkaita, Heinonen sanoo.

HJK ja KuPS kohtaavat cupin finaalissa nyt jo viidennen kerran tällä kaudella. Kansallisen Cupin finaalissa HJK voitti KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja Kansallisessa Liigassa HJK on ottanut kaksi voittoa (4–0, 4–2) ja KuPS yhden (4–0). 

– Meillä on kolme voittoa ja KuPS:lla yksi, joten olemme olleet hivenen niskan päällä tämän kauden peleissä. Meillä on myös kokemusta finaalista viime vuodelta, joten uskon sen tuovan meille myös extraedun tähän peliin, päävalmentaja pohtii.

Helsingin Olympiastadion tarjoaa Cup-finaaliin upeat puitteet.

– Kaksi huippujengiä, hienot olosuhteet ja iso panos pelissä. Toivottavasti mahdollisimman moni saapuu paikan päälle kannustamaan, niin saamme aikaiseksi upean tapahtuman, Heinonen päättää.