Sunnuntaina vastassa KuPS

HJK jatkaa sunnuntaina pelejään Kansallisessa Liigassa, kun se kohtaa vieraskentällä Kuopion Palloseuran.

Nea Lehtola - HJK Helsinki

 KuPS ja HJK ovat molemmat aloittaneet liigakauden hyvin, sillä molemmilla on kahden pelin jälkeen plakkarissa täydet kuusi pistettä. Klubi voitti avauskierroksella JyPK:n 4-1 ja toisella kierroksella TiPS:n 2-0. KuPS puolestaan avasi kautensa 4-0-kotivoitolla HPS:sta ja toisessa pelissään se kaatoi PK-35 Vantaan 3-0. HJK ja KuPS ovat toistaiseksi ainoat joukkueet ilman pistemenetyksiä tämän kauden liigassa. 

Viime kaudella KuPS sijoittui Kansallisessa Liigassa kolmanneksi. Täksi kaudeksi kuopiolaisryhmä on vahvistunut entisestään ja monen papereissa KuPS on sarjan suurin voittajasuosikki. Tällä kaudella joukkueen paras maalintekijä on ollut tuttuun tapaan Gentjana Rochi, jolla on kasassa jo viisi maalia. 

– Heti kauden alkuun tulee nyt toinen kova vierasottelu, jossa pääsemme mittaamaan osaamistamme tässä vaiheessa kautta, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi perjantaina harjoitusten jälkeen. 

– Meille on tärkeää, että pitkän kauden aikana tuloksen lisäksi pystymme viemään pelaamistamme eteenpäin jatkuvasti, päävalmentaja jatkoi. 

HJK voitti viime viikon perjantaina viime kauden hopeajoukkue TiPS:n vieraskentällä lukemin 2-0. Maalinteossa onnistuivat Vilma Hakala ja Katariina Kosola. Pelin jälkeen Kunnas kiitteli joukkueensa hyvää puolustuspelaamista, jonka avulla Klubi piti TiPS:n maalipaikat vähissä ja pystyi kontrolloimaan peliä.  

– Sunnuntaina KuPS-pelissä korostuu, että pystymme pitämään mukanamme ne asiat, joissa olemme talven sekä alkukauden aikana olleet hyviä, eli muun muassa eteneminen sekä maalintekopaikkojen rakentamisen ja puolustamisen eri mekanismit, Kunnas sanoi. 

Kun takana on kaksi voitettua peliä ja hyvä treeniviikko, lähtee Klubi luottavaisena metsästämään pisteitä Kuopiosta. 

– Kuten edellisissäkin otteluissa vaaditaan taas koko joukkueelta yhteisesti heittäytymistä peliin ja isoa sydäntä yhdessä toimimiseen, päävalmentaja totesi. 

Sunnuntaina Kuopiossa on hieno jalkapallopäivä, sillä Kansallisen Liigan pelin lisäksi KuPS ja HJK kohtaavat myös Veikkausliigan pelissä. Valitettavasti molemmat pelit pelataan edelleen ilman yleisöä. 

KuPS ja HJK kohtaavat sunnuntaina Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla kello 14.00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.