Suomen Cup jatkuu lauantaina Turussa

HJK jatkaa pelejään Suomen Cupissa lauantaina, kun edessä on vieraspeli Turun Palloseuraa vastaan. 

HJK on avannut Suomen Cupin lohkovaiheen hyvin, sillä takana on kaksi 8–0-voittoa, ensin P-Iiroista ja viime viikonloppuna EPS:stä. Nyt lauantaina edessä on lohkovaiheen päätöspeli TPS:aa vastaan. Lohkovoittaja etenee varmuudella cupin puolivälieriin. 

TPS on pelannut toistaiseksi yhden pelin, jossa se voitti P-Iirot maalein 4–2. Akusti Salosen valmentama TPS pelaa kaudella 2022 Ykkösessä. Viime kaudella turkulaisjoukkue sijoittui Ykkösessä neljänneksi. Perinteinen liigajoukkue tähyilee kuitenkin varmasti pikaista paluuta pääsarjatasolle. 

– HJK on kova joukkue ja sitä kautta meille hyvä mittari siitä, missä tällä hetkellä mennään. Tiedämme heidän vahvuutensa ja sen, missä he ovat hyviä. Meidän täytyy vaan löytää keinot niihin vastaamiseen. Lauantaina pääsemme pelaamaan kotiyleisön edessä ja heidän läsnäolonsa merkkaa joukkueelle paljon, TPS-valmentaja Salonen ennakoi seuran kotisivuilla. 

HJK lähtee lauantaina Turkuun hakemaan kolmatta voittoaan lohkovaiheeseen. 

– Uskon, että TPS tarjoaa lohkon kovimman haasteen. Meille on hyvä, että pääsemme nyt talvikaudella myös vähän pidempään vierasotteluun, koska siihen valmistelut ovat vähän erilaisia kuin pääkaupunkiseudun otteluihin, päävalmentaja Jonne Kunnas pohtii. 

Kunnas on varsin tyytyväinen joukkueensa kahteen edelliseen cupin otteluun. Parannettavaakin toki vielä on. 

– Iirot- ja EPS-peleissä oli paljon hyviä asioita. Nyt voitolla varmistaisimme paikan puolivälieriin, joten sitä tietysti lähdetään hakemaan. TPS-pelissä on tuloksen lisäksi tärkeää, että pääsemme jälleen ottamaan askelia oman pelaamisemme kehittämisessä. Meidän osaltamme on tärkeintä, että pystymme säilyttämään tason koko ottelun ajan, päävalmentaja sanoo. 

HJK:lla on edelleen sivussa useampi pelaaja sairastelujen takia.  

– Sairastelut ja poissaolot aiheuttavat edelleen haasteita, mutta tilanne on varmasti sama kaikille. Jälleen tällä viikolla pelaajat ovat kuitenkin laadukkaasti toimineet harjoituskentällä, joten lähdemme luottaivaisena Turkuun hakemaan voittoa, Kunnas painottaa. 

HJK ja TPS ovat kohdanneet edellisen kerran kaudella 2020. Silloin HJK voitti kotipelinsä maalein 3–1. Turussa peli päättyi Klubin voittoon 2–0. Kauden 2020 jälkeen TPS putosi Ykköseen. 

TPS ja HJK kohtaavat lauantaina kello 17.00. Peli pelataan Kupittaa 5 -kentällä. TPS pyrkii järjestämään ottelusta live-striimin. Mahdollisesta striimistä ilmoitetaan HJK Naisten sosiaalisen median kanavissa heti tiedon vahvistuttua.