Suomen Cup käyntiin – lauantaina vastassa P-Iirot

HJK pelaa lauantaina kauden 2022 Suomen Cupin ensimmäisen ottelunsa, kun Talin halliin saapuu vieraaksi Pallo-Iirot. 

Annika Laihanen  - HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist

HJK pelasi viime viikonloppuna vuoden ensimmäisen ottelunsa vastassaan HJK P07 Sininen. Peli päättyi 5–2-voittoon, kun Veera Hellman (3), Oona Sevenius ja Laura Hillberg onnistuivat maalinteossa. 

Nyt lauantaina edessä on kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu, kun Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy kotiottelulla P-Iiroja vastaan. 

– Joukkue on varmasti täynnä intoa, kun päästään aloittamaan tälle kaudelle myös kilpailulliset pelit. päävalmentaja Jonne Kunnas aloittaa. 

Raumalainen Ykkösessä pelaava P-Iirot sijoittui viime kaudella sarjassa viidenneksi keräten 22 pelistään 39 pistettä. Klubi lähtee peliin selkeänä ennakkosuosikkina, mutta päävalmentaja korostaa, ettei pieneenkään herpaantumiseen ole varaa. 

– Lähtökohtana tähän peliin, kuten kaikkiin muihinkin peleihin, on se, että tulos pitää onnistua saamaan, mutta samalla on tärkeää, että pystymme jatkamaan nousujohtoisesti pelaamisemme periaatteiden kehittämistä, Kunnas painottaa ja jatkaa: 

– Vaikka pelaamme eri sarjatasoilla, ei minkäänlaista herpaantumista saa näkyä. Meidän pitää pystyä pelaamaan kokonaisuudessaan vahva ottelu ja ottamaan askelia eteenpäin oman pelaamisemme kehittämisessä. Viime viikon peli oli meiltä monenkin asian suhteen hyvä. Nyt vastustaja on erilainen ja pystyy varmasti aiheuttamaan meille erilaisen haasteen. 

Klubilta on lauantaina pelistä sivussa useita pelaajia sairastelujen takia. 

– Meillä on laaja materiaali, joten saamme hyvän kokoonpano jalkeille. Totta kai sairastumiset ja muut poissaolot aiheuttavat haasteita, mutta tilanne näiden osalta on varmasti kaikille sama, Kunnas toteaa. 

Näin pelataan 

Naisten Suomen Cupin lohkovaiheessa on mukana 24 joukkuetta, joista Kansallisen Liigan ja Ykkösen joukkueet selvisivät suoraan lohkovaiheeseen. Viime syksynä pelatuista karsinnoista selvisi mukaan lisäksi neljä joukkuetta. 24 joukkuetta on jaettu kuuteen neljän joukkueen lohkoon.  

Jokaisen lohkon voittaja ja kaikkien lohkojen kaksi parasta selviävät puolivälieriin. HJK:n lohkossa pelaavat P-Iirojen lisäksi myös EPS ja TPS. 

– Cup tuo talvelle hyvän määrän kilpailullisia pelejä, mikä on tietysti hyvä asia. Peli kerrallaan lähdemme pelaamaan Suomen Cupia ja samalla kehittämään pelaamistamme, mutta totta kai tavoitteena on voittaa kilpailu, Kunnas selventää. 

Lauantain matsi pelataan vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi ilman yleisöä. Kello 13.20 alkavaa ottelua voi seurata suorana HJK TV:stä. Matsin fiiliksiä seurataan myös HJK Naisten Instagramista