Suomen Cupin finaalipaikka jaossa lauantaina

HJK kohtaa lauantaina vieraskentällä Suomen Cupin välierässä PK-35 Vantaan.

Veera Hellman - HJK Helsinki Photo: © Mira Lönnqvist

HJK voitti Suomen Cupin alkulohkossa FC KTP:n maalein 16–0 ja PK-35:n lukemin 2–0. Puolivälieräottelussa kaatui Ilves puhtaasi 5–0. Toistaiseksi HJK on siis pelannut vakuuttavasti cupin alkuvaiheen, mutta nyt haaste kovenee, kun välierässä asettuu vastaan PK-35 Vantaa.

PK-35 Vantaa voitti alkulohkossaan TiPS:n 4–1 ja pelasi Hongan kanssa 1–1-tasapelin. Puolivälierässä vantaalaiset kaatoivat JyPK:n maalein 5–1.

Lauantaina panokset ovat isot, sillä pelin voittaja etenee Suomen Cupin finaaliin ja häviäjän cup-taival päättyy.

– Kiva tietysti päästä pelaamaan taas kilpailullista ja panoksellista peliä, päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

– Kokonaisuudessaan voi olla tyytyväinen meidän talveen ja siihen, missä olemme tällä hetkellä sekä miten pelaajat ovat lyöneet itseänsä likoon yhteiselle jutulle. Uskon vahvasti, että tämä kantaa myös lauantaina, Kunnas lisää.

PK-35 Vantaa on ollut kestomenestyjä naisten pääsarjassa viime vuosien aikana. Kauden 2019 joukkue pelasi Ykkösessä, mutta palasi liigakentille kaudeksi 2020.

– PK on pelannut hyvin talvella ja joukkue on vahvistunut viime kaudesta. Ihan varmasti on kova peli tulossa, Kunnas ennakoi.

Klubilta puuttuu pelistä edelleen iso joukko pelaajia.

– Poissaolotilanne on edelleen haastava, mutta saamme kentälle varmasti iskukykyisen joukkueen. Nyt on onneksi viitteitä siitä, että saamme pikkuhiljaa pelaajia takaisin sairastuvalta, päävalmentaja kertoo.

Suomen Cupin toisessa välierässä kohtaavat Åland United ja KuPS. Peli pelataan niin ikään lauantaina 3.4.2021.

PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat lauantaina kello 14.00 Myymäen Stadionilla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Ruutu+ näyttää matsin suorana lähetyksenä.