Suomen Cupin kolmannella kierroksella vastassa MPS

Naisten Suomen Cup on edennyt jo kolmannelle kierrokselle ja HJK hamuaa jatkoa viime vuoden finaalipaikalle. Toiselle kierrokselle mukaan tullut Klubi kaatoi ensimmäisessä Cupin pelissään vahvan esityksen päätteeksi EBK:n murskalukemin 8-0. Nyt vastus on vaikeampi, kun HJK kohtaa torstaina 13.3. Naisten Ykkösessä pelaavan MPS:n kello 18.15 alkaen Vuosaaressa, Kartanon tekonurmella. HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen odottaa ottelusta tiukkaa taistelua.

  • Kova matsi on tulossa, MPS on tulevalla kaudella Ykkösen kärkijoukkueita. Vastassa on kokenut joukkue, jossa on paljon entisiä liigapelaajia. Viime vuonnakin kohdattiin Cupissa, silloin onnistuimme kääntämään tiukan pelin eduksemme, muisteli Virolainen.

Joukkueet kohtasivat viime vuonna Suomen Cupin puolivälierissä. MPS laittoi silloin Tapanilan nurmella Klubin ahtaalle, mutta HJK selvitti tiensä jatkoon 2-3 -voitolla. Tuolloin kamppailu pelattiin keskellä kuumimpia kesähelteitä, tänä vuonna lumien vasta sulettua.

  • Tänä vuonna Cupin finaali pelataan jo kesäkuun alkupuolella. Se muuttaa tietenkin kilpailun luonnetta, osalla joukkueista pelit ovat alkaneet jo tammikuussa. Peli ei tietenkään tässä vaiheessa ole vielä kenelläkään parhaimmillaan ja olosuhteet voivat olla välillä aika haastavia. Nyt on ollut lämmin kevät, joten sen suhteen ei onneksi pitäisi olla ongelmaa, totesi Virolainen.

HJK lähtee otteluun varsin hyvistä asetelmista. Veera Viitikko ja Vera Saastamoinen ovat mukana Islannin kaksoismaaottelussa kohtaavassa alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, eivätkä ole torstaina Klubin käytettävissä. Lisäksi liikkeellä on flunssa-aalto, joka saattaa pudottaa jonkun kokoonpanosta.

  • Viime vuonna pääsimme finaaliin ja sama tavoite on tänäkin vuonna. Pidän Cupista kilpailumuotona. Kerrasta poikki, pitää olla parhaimmillaan jokaisella kierroksella. Se on myös pelaajille henkisesti kasvattavaa. Mitään ei saa anteeksi, muistutti Virolainen.

MPS – HJK tänään torstaina 13.3. kello 18.15 alkaen Vuosaaressa, Kartanon tekonurmella. Tervetuloa katsomaan!